Du er her

Øystein Sylta vant Ryeløpet

Martin Henrik Andresens bilde

Gifteklare Øystein Sylta vant Ryeløpet på Bygdøy i suveren stil, bare fire dager før sitt eget bryllup. Vidar-løperen satt samtidig ny rekord på den fem kilometer lange løypen.

Sylta vant over 20 sekunder foran Eric Sjöqvist fra Enhörna IF. Fjorårsvinner Øystein Mørk ble henvist til tredjeplass, tross han forbedret egen tid med fem sekunder. Kari Madslien fra Nydalens skiklub ble beste kvinne. Rye-løper Marius Askautrud imponerte med en sterk femteplass og viste samtidig hvorfor han er regjerende stormester i klubben.

- Vi har fått et veldig høyt nivå på Ryeløpet. Syltas seier viser at man må være i Norgestoppen for å gjøre det godt her, sier Martin Henrik Andresen, løpsarrangør i Sportsklubben Rye.

Øystein Sylta er tidligere nordisk mester i terrengløp og Norgesmester på 3000 meter hinder. Svenske Erik Sjöqvist fra Enhörna IF har i alt 19 svenske mesterskapsgull på distansene 5000 m og 10000 m. Lørdag feirer Øystein Sylta og Kjersti Karoline Danielsen giftemålet med å arrangere motbakkeløp på Linderud i Oslo.

Det er 13. gang Sportsklubben Rye arranger Ryeløpet. Omlag 290 løpere fullførte det nesten fulltegnede løpet i Kongeskogen på Bygdøy. Årets utgave ga arrangørene solid deltakerrekord.