Du er her

Landeveisykling

Forum: 

Hei, 

begynte så smått med sykling med landeveisykkel i fjor. Har syklet en del ritt de siste årene på Terrengfronten og kommer nok til å prioritere terreng fremover. Men så vil jeg også få noen gode treningsturer med andre på landevei. Det blir litt kjedelig noen ganger med kompis gjengen bare. Men så blir jeg litt rådvill over disse gruppene som har satt opp faste treninger i kalenderen. De fleste som jeg ser er jo for puljer som skal sykle Tronheim eller Lillelehammer - Oslo.  Er det noen som ikke er pulje basert til styrkeprøven, sånn som i terreng gruppa? Jeg vurderer å sykle Lille - Oslo, men det er usikkert dog.  

Ottar Henangers bilde

Hei,

landeveisgruppene er delt inn i 2 hovedkategorier basert på hva lagets målsetning er. Lagene som fokuserer på Lillehammer-Oslo har navn som indikerer planlagt gjennomsnittsfart på strekning (f.eks. Lille33 planlegger å sykle på rundt 33 km/t i snitt), mens Tronheim-Oslo lagene har navn som indikerer planlagt totaltid (Rye16 planlegger å sykle på 16 timer pluss/minus).

Selv om du ikke planlegger å sykle noen av disse rittene så er det på de fleste lagene mulighet til å delta på trening og på ritt tidligere i sesongen (f.eks. Randsfjorden Rundt etc.). 

En forskjell fra terrengsykling er at landeveissykling er en lag-idrett hvor man ligger svært tett i store grupper. Pga. sikkerheten er det derfor ønskelig at man sykler med samme lag slik at man blir trygg på de man sykler sammen med. Du bør derfor finne deg en gruppe som du ønsker å trene sammen med og i mindre grad "hoppe" mellom lagene.

I forhold til hva du har oppgitt som målsetning så ville jeg har forsøkt å hive meg med på ett av Lillehammer-Oslo lagene. Treningene er kanskje noe kortere i varighet enn Trondheim-Oslo lagene og mer rettet mot distanser opp mot 200km.

Ottar Henanger
Ressursgruppa, Rye 16

Mvh/ Ottar

Ok. Takk for utfyllende svar. Så da er det mulighet å trene sammen med feks lille 33 da? Er dette den "roligste" gruppen som sykler? Er vant med mindre ruller på landeveien og større ruller på de større grusrittene, men antar med stor sikkerhet at det er store variabler. Er det bare å ta kontakt med en av kontaktpersonene for gruppen da og stille opp med krutt i bena :) ?

Ottar Henangers bilde

Jeg mener at Lille33 er den roligste gruppen for Lillehammer-Oslo lagene. Ta kontakt med en av ressurspersonene eller møt opp på trening, så vil jeg tror at du får være med.

Mvh/ Ottar