Du er her

Antidoping

Hva trenger du å vite om antidoping?

I Sportsklubben SK Rye trener vi for å få gode prestasjoner. Vi tar avstand fra bruk av ulovlige midler eller metoder for å forbedre prestasjoner.

Gjennom medlemskap i SK Rye er du bundet til NIFs lov og NIFs Antidopingregelverk.

Hele SK Ryes Antidoping policy finner du her.
SK Rye er registrert som Rent Idrettslag.


Hvordan holde deg ren?

www.antidoping.no har en godt laget nettside med all informasjon du kan trenge. Her har vi samlet noe av den informasjonen.

 1. Spis sunn og variert kost.
 2. Unngå kosttilskudd - det er vanskelig å være sikker på at det ikke er forurenset med ulovlige midler.
 3. Ta aldri medisiner uten å sjekke om de er tillatte:
  -Antidoping Norge sitt legemiddelsøk – her står alle norske preparater med fargekoding som viser om de er tillatte. Oppdateres når nye preparater godkjennes i Norge eller når dopinglisten oppdateres.
  -Dopinglisten til WADA (på norsk) eller  Dopinglisten til WADA (på engelsk)– her står alle forbudte preparater.
  Vær oppmerksom på stavemåte. Noen preparater kan være stavet annerledes på pakningen enn på listen, for eksempel klostebol/clostebol. Er du i utlandet kan dette også gi litt utfordringer.
  Du kan også spørre Antidoping Norge om råd.
 4. Hvis du blir syk eller skadet og trenger behandling med legemidler som inneholder stoffer på dopinglisten, eller du har en kronisk tilstand som krever slike legemidler, så finnes det regler for medisinsk fritak.
  - Lær om når du kan få medisinsk fritak og hvordan du søker om det her.
  - Har du astma? Få veiledning her.

Er du bekymret for en treningskamerat eller en utøver?

Snakk med noen du stoler på. For eksempel treneren eller oppmannen for gruppen din, eller en annen person du stoler på i SK Rye.

Du kan også få råd fra Antidoping Norge sin anonyme spørretjeneste – Dopingkontakten. Du kan ringe (nummeret du ringer fra vises ikke til mottakeren) eller sende spørsmål på nettet. Du finner også svar på andres spørsmål på Dopingkontakten.

Du kan bruke Antidoping Norge sin tjeneste Dopingvarsel dersom du har kjennskap til eller mistanker om doping.

Hva om du tester positivt på en dopingkontroll?

Ved en positiv prøve undersøker Antidoping Norge om det positive analyseresultatet kan skyldes tillatt bruk av legemidler. Da vil saken normalt bli behandlet av medisinsk fagkomité. Du kan lese om saksgangen her.

For SK Rye er det viktig å trekke et skille mellom person og handling, og vi vil følge deg opp inntil saken din er avgjort.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen