Du er her

Pre-sjekkliste Randsfjorden Rundt

Forum: 

Sigende er det meldt varmt på lørdag.

For at vi skal kunne fungere godt er det helt nødvendig med et stabilt, og høyt væskeinntak. Drikk gjerne med 15-20min mellomrom. Det tar ca 20 min før væsken gjør nytte for seg i blodomløpet og muskler.  Man kan fint ligge på 0,7 til 1,2 liter i timen. Her er det  likeledes viktig å drikke godt i forkant, begynn dagen før, og forsett i god tid etter rittet for en optimal restutisjon.

Videre kan man godt ta en salt tablett dagen før, samt en på morgenen før rittet. Noen melder om høy puls ved for høyt saltinntak, personlig har jeg aldri opplevd dette. Husk at for mye kabohydrater vil være vannavvisende og man må tisse oftere. -ikke bland for sterk sportsdrikk.

 

Jeg vil gjerne få presisert viktigheten med væske under sterk varme! Ved et væsketap på 2% av kroppsvekt kan ytelsen forringes med 20%. Drikk mer enn vanlig, og du skal ihverfall tisse blank hele dagen i forkant av rittet! -bland gjerne en svak sportsdrikk.

De forskjellige landslagene blander ut sportsdrikkene med Ringer Drink +. Dette er en svært god oppløsning av forskjellige mineraler og salter som gjør at kroppen fungerer optimalt under harde påkjenninger hvor dehydrering kan inntreffe.

 

Videre er det like viktig at syklene våres fungerer godt! De fleste pungteringer inntreffer pga lavt lufttrykk, klem inn 120psi. Øv på dekk skifte, og kjenn ustyret som brukes. Sjekk at skruer sitter godt, spesiellt flaskeholdere. Generellt se over utstyrer.

 

Har du tips og råd, så setter vi veldig pris på innspill!

 

/LarZerLars

Per Christian Dæhlins bilde

Randsfjorden Rundt er til helgen. Har du ikke meldt deg på ennå så gjør det nå! Det er alltid gøy med ritt, og Randsfjorden Rundt skal være bra sier de som harvært med før.

Det blir varmt som Lars Christian skriver. Og vi skal kjøre med et snitt som er raskere enn på de siste treningene vår. Jeg kjører med drikkesekk fordi jeg mener det er sikrere. Man slipper å rote med flasker og så tar en romslig sekk mer drikke enn et par flasker. Men selv om det blir varmt så får du med deg nok drikke med et par store flasker på sykkelen og en på ryggen.

Jeg har ikke kjørt rittet tidligere så jeg vet ikke hvor lang tid vi vil bruke, men det er et mål å ha et syklet snitt på over 33 km/t. I fjor kjørte vi Mjøsa Rundt med et snitt på 34,4 km/t. Og på lørdag holdt vi et snitt på godt over 33 km/t fra stoppen på Grua og til Hovin skole. Og dette inkluderer flere bakker enn vi vil møte på Randsfjorden Rundt.

Det er to matstasjoner på Randsfjorden Rundt. Jeg regner med at vi stanser på den siste av dem. Dvs. det vil være ca 10 mil til stoppen. Den stoppen blir på maksimalt 5 minutter. Det vil si: Fyll flaskene/drikkesekken, tøm blæra, ta en brødskive i hånden og en banan i lommen og så kjører vi. Dette blir den eneste stoppen. Vi venter ikke ved punktering - og vi har ikke følgebil så alle MÅ ha med seg slange(r), pumpe og verktøy for å komme seg videre etter en punktering. Har du aldri byttet slange på sykkelen din så må du trene på det. Det kan bli lenge å vente hvis du trenger hjelp. Når jeg skriver slange(r) så er det av sur erfaring. Ventilen brakk da jeg byttet slange på Mjøsa Rundt for noen år siden. Det tok over 20 minutter før det kom en som gadd å stoppe og låne meg en slange. Har du plass så ta med to.

Når vi skal kjøre ritt på lørdag så kan vi ikke kjøre tempodrag på torsdag. Men vi trener fra Kjeller som vanlig. Vi kjører trolig en litt annne rute, men rolig. Også viktig at de som kjører fra byen til trening tar det rolig. Begge veier. Vi trenger å spare trøkket vårt til lørdag.
 

Husk solkrem. Ellers får du et skille som holder til godt over jul. Og Tom Fredrik - du må kjøpe ny solkrem med MYE høyere faktor :-)

 

per chr.