Du er her

Bestilling av sykkel-lisens

Hvordan bestille ny aktiv lisens?

Jeg er født i 1992 eller senere
Jeg er født i 1991 eller tidligere

Hva menes med sykkel lisens?

Lisens er obligatorisk for å delta i alle typer sykkelritt som arrangeres av klubber/lag tilknyttet Norges Cyckleforbund (NCF). Den inneholder bl.a. en ulykkesforsikring for ulykker under all utøvelse av sykkelsport (også sykling til/fra arbeid) samt ulykker på reise til og fra sykkelritt. Lisensen administreres av Norges Cykleforbund.

Man kan enten kjøpe en engangslisens eller en aktiv lisens

  • Engangslisensen kjøpes hos arrangøren for ett tur- eller trim-ritt idet man melder seg på rittet. Engangslisensen gjelder kun for det aktuelle rittet. For mer informasjon om engangslisenser, se www.sykling.no eller ritt-arrangørens side.
  • Aktive lisenser kan bestilles av medlemmer i en NCF godkjent klubb/lag som har betalt den årlige medlemskontingent til klubben/laget. Lisensen gjelder for alle typer ritt og er gyldig fra datoen lisensen blir godkjent hos NCF og ut desember samme år. Forsikringen gjelder ut februar året etter. 

Det er ikke bare penger å spare på helårslisens, men den gir bedre dekningen og behandlingstilbud når ulykken er ute. NCF har registrert en nedgang i antall ulykker for utøvere med helårslisens sammenlignet med utøvere som benytter engangslisenser. Ved å være medlem i en sykkelklubb vil man kunne ta del i klubbens tilbud med fellestrening og samhold og gjennom dette bli en dyktigere og sikrere syklist.

Hvem kan bestille aktiv lisens?

For å kunne bestille aktiv lisens via Sportsklubben Rye må du

  1. være medlem av Sportsklubben Rye
  2. betalt den årlige medlemskontingenten til Sportsklubben Rye.

For å 

  1. registrere nytt medlemskap i Sportsklubben Rye, se her
  2. betale medlemskontingent for eksisterende medlem, se her

 

Gruppe: 
Sykkel
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese