Du er her

Dagens trening og litt om spising og drikking

Per Christian Dæhlins bilde
Forum: 

Takk for en flott økt i dag. Tur til Son og Enebakk med 27 mann i strålende solskinn var en flott opplevelse. Kjedekjøringen gikk over all forventning til at det er så tidlig i sesongen. Dette lover godt for utviklingen frem mot Enebakk rundt og de andre rittene :-))

Kjedekjøring er bare en av tingene det er viktig å trene på helt fra starten av sesongen. En annen viktig ting er spising og drikking.

Ha alltid med deg noe mat slik at du får trent på å spise på sykkelen. Selv om vi stopper underveis så er det viktig at du også får i deg mat mens vi sykler. Etter hvert så vil det bli såpass langt mellom stoppene at det ikke lenger holder å spise bare når vi stopper. Og under ritt vil det uansett være alt for lite. Du velger selv hva du vil spise, men det kan være greit å variere litt. Brødskiver f.eks. gir langsommere karbohydrater enn bananer, gel og barer. Samtidig blir det litt mer for maven å jobbe med.

Du må alltid ha med deg nok drikke. Får du ikke i deg nok veske så slutter kroppen å fungere og du vil få problemer med å holde farten oppe. Dehydrering gir også ofte hodepine (dette er mye av grunnen til bakrus) og du kan i mer ekstreme tilfeller bli desorientert og svime av. Uansett, ta med nok drikke og sørg for at du drikker med jevne mellomrom underveis - også når det ikke er så varmt eller regner. Når det er varmt kan du trenge å drikke opp mot en liter i timen.

Hva du drikker er opp til deg, men hvis du ønsker å eksperimentere med forskjellige typer og styrker av sportsdrikk så er det best å gjøre det i begynnelsen på sesongen. Hvis du skulle blande sportsdrikken slik at du får i deg for mye karbohydrater så vil det være vanndrivende - og du vil måtte tisse i tide og utide. Toleransen for å stoppe for ekstra tissepauser er mye større under trening nå enn det vil være f.eks. under ritt senere i sesongen.

At du venner deg (og maven din) til at du spiser og drikker er altså viktig for DSSP. Så test ut hva som virker best for deg og maven din, og holde deg til det du mener virker best. Lykke til.

Det står litt mer og spising og slikt på denne linken
http://www.sportsklubbenrye.no/node/3041

/per chr

 

 

Sitter akkurat og skriver en oppgave om dette emnet på
Idrettshøgskolen nå. jeg anbefaler dere å ta en titt på
hjemmesiden til Olympiatoppen , hvor det er lakt ut faktark om
idretts ernæring.

Ta også en titt siden til Australian Institute of Sport som blir
mye brukt som referanse innen Idrettsforskning, de har også lakt ut
forskjellig info om ernæring under trening og konkurranser.

Skulle det være noen som har noen spørsmål  så ta kontakt med undertegnede så skal jeg se om jeg kan svare på event. spørsmål.

Odd Idar