Du er her

William Brekke Johansen - rapport fra treningsopphold i Italia

 

Jeg har da altså vært og syklet med Team Ambra Cavallini - Vangi i nesten en måned. Et lag som satser enormt seriøst, det skal det ikke stå på. Sportsdirektører som har vunnet Tour De France etapper, laget har 5 egne biler, egen caravan, og ryttere har alt av utstyr de trenger (til og med egne sandaler og badekåper som er lagets). Alle guttene utenom en har sluttet på skolen, og alle får lønn for å sykle for laget. Har også bodd nesten to uker med laget "Team Hoppla", som fungerer som en u-23 avdeling for Ambra Cavallini. Der delte jeg rom med blant annet Davide Appollonio (Cervelo Test Team) som syklet for laget i fjor. 
 
 
Det har vært et meget spennende opphold, og har vært svært lærerikt for meg som syklist på mange måter. Treningsmessig har jeg lært utrolig mye. Det å trene mye med "autopace", altså bak en bil har hatt en meget god effekt på mine prestasjoner. Har hatt flere treninger med dette, for å få et tempo som skal være tilnærmermet konkurransetempo. Ernæringsmessig er ting veldig mye strengere enn i Norge. Den dagen jeg kom inn med en boks cola, ble det ganske så stor diskusjon. Her blir ting som godteri, eller brus ikke sett på med et veldig positivt syn! Likevel er det pasta, og ikke minst en veldig søt pai maten man hiver innpå før konkurranser. Jo flere karbohydrater, jo bedre! Vekten er veldig viktig, rytterene kan veie rundt 55 kg, anse det som mye, og dermed starte på dietter (noe jeg ikke akter å gjøre!). Har fått kjøre 3 konkurranser. Veldig spennende, og et enormt tempo. Store felt med over 200 ryttere til tider, kjørt mot italienske mesteren osv. Kom meg med den aller første store gruppen i to av konkurransene, i den ene kom det en gruppe på 3 før oss. I et av rittene endte jeg i ambulansen, men da har jeg fått oppleve det også! I Italia er rittene mye større, i det jeg faller merker jeg at en kamera-mann på motorsykkel stopper litt og filmer, og at helikopteret med kamera kretser nærmere bakken for å få et bedre overblikk! Er heldigvis helt skadefri nå, og sykkelen lever fremdeles i beste velgående.
 
 
Veldig veldig gøy, og jeg regner med å kunne få prøve meg for det italienske laget i fremtiden! Nå er jeg tilbake og ser frem mot en herlig sesong med gjengen i Rye. Nivået i klubben kommer til å bli kjempe høyt i år, det er bare å skru opp forventningene for oss 1.års-juniorer etter min mening!
 
William