Du er her

OFFROAD FINNMARK 2010 - Terrengsykkelritt litt utenom det vanlige

Svein Hetlands bilde

Rittet har to distanser 300 og 700 km. Dette er et adventure-ritt, der 2- og 3-mannslag sykler rittet i ett, kun med pålagte småpauser på noen av sjekkpunktene. 300 km-rittet ble vunnet på 22 timer og 700 km på 69 timer. Sykling i midnattsol kan anbefales.
 

Fra SK Rye deltok Øyvind Rørslett (59) i distansen 300 km. – Offroad Finnmark er en enorm opplevelse som kan anbefales! sier Øyvind.

 

Terrengsykling på Finnmarksvidda er noe helt annet enn østnorsk terreng. Her var det hundrevis av elver og bekker som måtte vades. Kilometervis med myrer som pga langvarig regn ikke var syklebare. Sti i Finnmark betyr stort sett spor etter terrengmotorsykler med masse stein og myrhull.

 

-Det er ganske spesielt å sykle gjennom natta i midnattsol. Klokka 4 om morgenen kom vi inn på tunet på ei avsidesliggende fjellgard, og der sto tre trivelige Alta-damer med nykokt kaffe og kjeks. Rittet hadde bare om lag 70 deltakere, så dette var noe annet enn Birken! Rittleder hentet oss med bil på flyplassen, og overalt sto frivillige klar til å hjelpe deg.

 

-Vår målsetting var ”å gjennomføre med stil”. Det gjorde vi! Erfaringer fra lange etapperitt som 6-dagers kom godt med. Vi fant ut at vi la oss på lav intensitet og var nøye med å få i oss mat og drikke med jevne intervaller. Heldigvis var vi ikke i nærheten av å møte veggen. Men vi var rimelig trøtte da vi kom i mål etter 34 timer ute i terrenget uten søvn.

 

Rittet fortjener større deltakelse fra Sør-Norge, og Rye som Norges største sykkelklubb bør stille med flere ryttere i 2011. For mer info se www.offroadfinnmark.no eller kontakt Øyvind på or@jbv.no.

 

 

 Etter å ha bada i myrhøl, smaker maten ekstra godt...

 

 Sykling i midnattsol. Øyvind Rørslett, SK Rye foran med makker Dak Kilen, Ullevål Sykkelklubb.

 

Noen elver var så strie at det gjaldt å holde godt på sykkelen når man vadet over. Her en "snillere" elv.

 

/Øyvind Rørslett

 

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese