Du er her

Maraton på Halloween i Dublin

 Fornøyd Rye-løper i Dublin.

 

 Maratondebutant Martin Henrik Andresen løp inn
på 3:38 i mandagens Dublin maraton. Han passerte
på 1:50 ved halvgått løp og unnagjorde siste
halvdel raskere enn første.  Mer info om løpet 
under les mer.

 - Siden dette var mitt første løp var jeg veldig spent på hvilken fart jeg skulle velge meg. Jeg hadde limt fast tidsskjema for 3:45 på venstre armen og 4:00 på høyrearmen som en plan B. Jeg var veldig fornøyd når jeg kom i mål før tiden.

12.000 løpere stilte til start og satte farge på en feststemt Dublin. Dublin maraton arrangeres på irenes helligdag. Byen har feiret Halloween i flere dager til ende og det var høy steming langs løypa.

- Det var veldig mange ute for å sette sitt preg på dagen. I et boligområdet vi løp igjennom hadde beboerne tatt jakten på liv og leven litt lenger. Der stod alle innbruddsalarmene og durte mens familiene stod i hagen og jublet entusiastisk.

Løypen er litt for kupert til å jakte sin beste tid, men til gjengjeld får man mye hjelp fra publikum som engasjerer seg i hver deltaker som passerer. Temperaturen var mellom 12 og 15 grader på løpsdagen.

- Dublin maraton er et godt organsiert arrangement som jeg gjerne kan anbefale til nye løpere, sier Martin som forøvrig  ble nest beste norske deltaker. Løpet har ikke helt slått til her hjemme. - Det var bare ni nordmenn blandt de 11.245 som fullførte.

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese