Du er her

Treningsleir i Frankrike i påsken

Også i år dro satsningsrytterne på landevei til Lorgues i Frankrike for å lade opp til sesongen.  I alt 8 syklister var med under kyndig ledelse av trener Robin.  Dette er tredje år på rad at de eldste landeveissyklistene i Barne- og ungdomsgruppa drar til Lorgues i påsken.  Og det er ikke tilfeldig, for man skal lete lenge etter finere område å sykle i. 

Værgudene var stort sett også med oss.  Kun en dag med regn må vi si oss fornøyd med.  Syklistene tilbakela over 800 km på de franske landeveiene hvor høydepunktet var en over 200 km lang økt inn i fjellene i Provence.  Her er bakkene bratte og svingene skarpe og på toppene er det fantastisk utsikt.  Over 3000 høydemetre ble forsert på denne dagen. 

Treningsopplegget var laget av vårt eminente trenerteam (Egil og Robin) og var ganske krevende med flere dobbeltøkter og hardøkter.  Status etter turen var 4 punkteringer, men ingen velt eller andre uhell.  Det er vi godt fornøyd med! Utforkjøringene kan være tøffe i de franske fjellene, men i år var rytterne flinke til å kjøre kontrollert og ikke ta unødige sjanser.

Vi hadde også vår årlige tur ned mot kysten hvor høydepunktet er en stopp på et skikkelig fransk bakeri.  Her fråtses det i croissanter, kaker og terter - dette er mat for syklister på tur.  

Syklistene bodde som tidligere år midt inne i Lorgues by. Lorgues er en hyggelig, liten provensalsk by som ligger ca 1 times kjøring fra flyplassen i Nice. Vertskapet er et norsk par (Anne og Magne) som eier et stort gammelt hus (fra 1200-tallet) med 5 rom som vi får leie.  Anne og Magne tar godt vare på oss og stiller hele huset til fri disposisjon. De skjemmer bort guttene med god frokost og masse påskegodt. Det ble nok ganske stille for deg etter at vi dro.....

 Dagene i Lorgues gikk stort sett med til sykling og hvile på terrassen etter og mellom øktene.  Og på kveldene var det felles middag.  Maten er viktig på treningsleir og Lorgues har mange gode og rimelige restauranter.  Vi var en stor gruppe på 12 personer så flere av restaurantene holdt åpent bare for oss!  Og flere av dem kjenner oss igjen fra tidligere år.
Og kanskje ser de oss igjen også neste år!

Vi takker alle for en fin tur og et fint opphold i Lorgues!

 

 

 

 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese