Du er her

Antidoping møte i Barn og Ungdom

Ingen sykkelklubb i Norge har flere unge utøvere enn SK Rye med sine ca. 300 syklister i alderen 7-23 år. Blant disse finner vi et knippe på ca. 30 syklister som ønsker å satse seriøst på sykling, enten det er innen landevei, terreng eller utforsykling.

Disse syklistene, som konkurrerer i klassene 15-16, junior og U 23, får tilpassede trenings- og konkurranseopplegg som skal gjøre de i stand til å utvikle seg og oppnå gode resultater. Og gode resultater kommer på løpende bånd innen alle tre grenene, 2012 sesongen var virkelig bra.

Det kan imidlertid være fristende å ta snarveier til fremgang og doping kan være en løsning for enkelte. Sykkelsporten har senere tid virkelig blitt satt på prøve i så måte og har i media blitt fremstilt veldig lite flatterende.

Vi i Rye har ingen grunn til å tro at våre unge utøvere så langt har benyttet ulovlige stoffer i sin kamp for å oppnå fremgang og gode resultater, men det er ikke dermed sagt at vi ikke skal være våkne for at slikt også kan skje hos oss. Derfor er det viktig at disse unge og håpefulle får god informasjon om temaet og vite hvordan de skal forholde seg til dette.

Onsdag 9. januar hadde derfor sastningsgruppene i SK Rye et informasjonsmøte med foredrag fra Antidoping Norge. Foredraget ble holdt av Reidun Hallan fra Antidoping Norge og var blant annet en praktisk innføring i hvordan utøverne skal forholde seg til dopingkontroller. For de aller fleste utøverne var dette nytt stoff og derfor av stor nytte.

Det kan være nyttig å vite at svar på alle spørsmål man måtte ha om medisiner og medikamenter får hos Antidoping Norge.

Som leder av SK Rye Barn og Ungdom er det gledelig å høre av disse unge utøverne at de er opptatt av å være rene og de synes det var et nyttig seminar. Dette lover godt for fremtiden!

 

Erik Sandell

Leder SK Rye Barn og Ungdom

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese