Du er her

Haute Route Pyrenees 2013

Ottar Henangers bilde

Haute  Route Pyrenees er ett 7-dagers ritt som går fra Barcelona til Anglet (Frankrike). Rittet består av 750km, 19800+ høydemeter og går gjennom noe av de mest kjente fjelletappene Pyreneene har å tilby (Hautakam, Tourmalet, Aubisque, totalt 20 stigninger). Arrangøren står også bak Haute Route Alps som gikk for 2 uker siden, mens Pyreneene arrangeres i år for første gang. Arrangøren «skryter» av at rittene er de høyeste og tøffeste «sportive» i verden. Sammen med 400 deltakere fra 35 land er vi er 3 fra SK Rye (Håkon Wattum, Amund Lybeck og Ottar Henanger) som sykler rittet og forsøker å finne ut om arrangøren har ordene i behold. Og ikke minst om vi er i stand til å fullføre 7 dager med blodslit innenfor tidsfristen på hver etappe.

Dag 1 – Registrering

På programmet første dag står montering og kontroll av sykler, registrering og felles informasjonsmøte. Idet vi stiger ut av taxien ved ankomst «Race village» i Barcelona blir vi hilst velkommen av en representant fra arrangøren som viser oss hvor de ulike postene for registrering er. Første punkt er montering og kontroll av sykler. Arrangøren ser over sykkelen og hjelm før den godkjennes til bruk i rittet. Bortsett fra Håkon, som en liten stund så ut til å måtte kjøpe nytt stem (en pose med sykkeldeler lå igjen på hotellrommet!), gikk dette punktet greit og sykklene var godkjent for rittet. Da starten på første etappe går fra byen Solsona neste dag, ble syklene pakket på en lastebil for transport mens vi gikk videre til å få utlevert startnummer.

I tillegg til startnummer fikk vi utlevert hver vår 120 liter «rulle»-bag som brukes til transport av bagasje mellom de ulike hotellene underveis i rittet. En liten ryggsekk til bruk underveis på selve ritt-dagen, samt sykkelbukse og trøye fra produsenten LeMarq inngikk også i «pakken» fra arrangøren.

Siste punkt på programmet var ett obligatorisk informasjonsmøte hvor bl.a. Greg Lemond ble introdusert som rittets ambassadør. På informasjonsmøtet så det ut som det var mange som kastet ett blikk på de andre deltagerne. De fleste ser super-trente ut, flere hadde allerede fullført Haute Route Alps uken før og mange som ut som de hadde syklet profesjonelt tidligere. Uken fremover vil vise hvor sterke de ulike er, men en anelse skepsis på vår egen kapasitet bredte seg mellom oss 3 fra Norge.

Inntrykket fra første dag er at arrangøren er svært profesjonell. Vi satt igjen med en følelse av at vi skulle delta i ett profesjonelt ritt. Spesielt når selveste Greg LeMond uttalte at det vi skal igjennom er mye tøffere med tanke på total stigning enn det han opplevde som aktiv under bl.a. Tour de France. Merker jeg ble litt nervøs idet han sa det. Rulletrening med Rye 16 er kanskje ikke den beste trening dersom man skal sykle 7 dager med hard klatring!

 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese