Du er her

TRIST MELDING FRA RINGKOLLEN

Reidar Onarheim Selvigs bilde
Forum: 

Fredag ettermiddag fikk vi en forferdelig trist melding fra Ringkollen om at løypebas Svein Gulbrandsen hadde omkommet i en arbeidsulykke.


Hendelsesforløpet er foreløpig uklart men det skal være snakk at hen ble klemt under maskinen - huff!  En løypemaskin kan veie opptil 5 tonn med alt utstyr hengende foran og bak.


 


Alle som har testet løypene rundt Ringkollen vet hvilken kjempejobb Svein har gjort. Flere ganger mekket han løypene da Grenaderløpet og Holmekollmarsjen ble flyttet til Ringkollen - alltid bra preppet selv om snøforholdene var dårlig også i høyden.


Som scooterkjører for Mylla Løypeforening var Svein et forbilde for hvordan ting skulle gjøres. For noen år siden undret vi veldig på hvordan han hadde fått til "maskinkjørte" løyper rett etter 1. snøfall.  Vi andre drev pakking med scooter og matte på Myllaveien, mens Svein hadde fixet løype nesten hele Ølja Rundt i terrenget.  Han hadde som pioner kjørt med beltegående ATV og satt på en innretning som både samlet og pakket snøen.


 


Svein var også en ivrig turrenn deltaker og jeg fikk gleden av å gå i felt med ham flere ganger.  Husker spesielt en episode fra Grenaderløpet  ( vil gikk sammen i 6-7 mil ) i motbakken opp mot Storflåtan.  Løypa og sporene ble muntert kommentert siden vi var i Svein's område og han parrerte like muntert og fleipete.  Ikke ofte man får latterkuler under lange turrenn.  Det året knuste Svein meg med 5 min på siste 18 km og vant klassen sin.


Tankene går nå til de pårørende og til Skiforeningen som har mistet en kjempekapasitet og en hedersmann.


Sørgelig skihilsen Reidar.