Du er her

Kristin Falck kvalifisert til VM masters

Ottar Henangers bilde

Kristin Falck med 1. og 2. plass (K45-50) i det internasjonale mastersrittet Copenhagen Gran Fondo.
Rittet, som er en del av UCI's internasjonale ritt for mastersklassene, startet med temporitt på fredag og deretter fellesstart over 150 km på lørdag.
På temporittet ble pallen helnorsk i klassen K45-50, med seier til Trine Hansen fra IF Frøy, tett fulgt av Kristin Falck (SK Rye) og Siren Wulff (Kristiansand cycleklubb) på henholdsvis 2. og 3. plass.

Fellesstarten var kaotisk med mange ryttere fra ulike klasser ut fra start samtidig. Ut fra start gikk løype noen runder i København sentrum med masterbil i front før rittet forlot sentrum og kom ut i mer åpent terreng. Kristin fikk posisjonert seg flott i feltet i denne fasen av rittet selv om det ble kjørt hardt. Underveis oppstod det flere velt hvorav Kristin ble hindret idet en større gruppe på rundt 100 ryttere kom seg avgårde. Sammen med andre ryttere ble det forsøkt å kjøre feltet inn igjen, men det ble kjørt for hardt i front til at det var mulig.

Kristin avsluttet sterkt og tok en suveren 1. plass i klassen K45-49 i tillegg til å bli 3. beste kvinne totalt sett. Med dette er Kristin nå kvalifisert som første SK Rye ryttet til VM Masters til høsten.