Du er her

Søndag braker det løs for Tyrifjorden Rundt for første gang på 27 år

Anita Bakk Henriksens bilde

 

 

 

 

                                                                         (Foto: Tyrifjorden Rundt/ Facebook.com)

For første gang siden 1987 arrangeres sykkelrittet Tyrifjorden rundt. Arrangørene BOC og SK Rye står for moroa, og lover en folkefest du sent vil glemme.Leder i BOC, Arild Salte håper Tyrifjorden Rundt kan fungere som en slags generalprøve et par uker før Trondheim-Oslo.

- Det er meningen at dette rittet skal bli en oppkjøring og ikke minst en stor inspirasjon for flere som vurderer å sykle Trondheim- Oslo, sier han og legger til at det blir lagt stor vekt på rekrutering denne dagen.


Syklistene kan velge mellom to forskjellige distanser, 145 kilometer, eller 65 kilometer. Så langt har interessen vært stor, og Salte har et håp om at dette kan bli en fast årlig tradisjon i ukene før den store styrkeprøven.


Det at rittet i tillegg er lokalt tror Salte er en enorm fordel, og ikke minst at både start og målgang er ved Bærum Rådhus. Han er svært opptatt av å bygge et godt miljø både mellom klubbene i Oslo- og Bærumsområdet, og er ikke i tvil om at et slikt ritt vil bidra stort for å få til dette.


- I tillegg er målgang alt for ofte ved et øde jordet, uten publikum og man har kjørt i mange timer for å komme seg dit. I Sandvika blir det en fantastisk stemning når sylistene kommer i mål med masse folk, liv og røre, hvor alle virkelig kan kose seg etter rittet understreker han.
 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese