Du er her

2014 på hell, 2015 på stell?

Blir du med å sykle Masters Cup 2015?

Landeveissesongen 2014 går ubønnhørlig mot slutten, og ble for noen av oss mer eller mindre avsluttet med Feiringrittet sist helg. (En tre mils tempo etappe.) Når det gjelder sistnevnte ritt var vi seks som stilte fra Rye: Eirik Olsen,Torkjell Skomedal,  Jarle Skogland, Maria Kalland, Espen Fossheim og meg selv Kristin Falck. Mange av oss følte vel at vi har kørt bedre tidligere, og var sånn passe happy med dagens innsats. Men en av oss hadde grunn til å smile. Espen har hatt en krevende sesong. Hans helse situasjon sammen med krasjen på Nordmarka rundt har satt ham langt tilbake ift hva vi vet han egentlig er god for.  Derfor var det gledelig å se at tre mils etappen på Feiring begynte å smake av gamle takter, og nå øyner vi muligheter for comeback i 2015!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Espen ved relativt godt mot  
  
en stund etter Nordmarka krasjen

 

Etter rittet lettet tåka, og Eirik, Jarle, Maria, Espen og jeg ble sittende en lang stund i høst sol og 20 graders varme og skravle. Vi oppsummerte litt fra rittene som har vært, men snakket kanskje mest om sesongen som kommer. Vi stilte oss spørsmål som: Skal vi satse en sesong til? Har vi det bra i Rye? Er vi mange nok som kjører aktive ritt, kan vi rekruttere flere? Er det noe andre klubber gjør som vi kan lære av? Er det noe vi bør formidle til styret? Hvor er jentene?

Fra styremøtet som ble avholdt denne uka har vi fått et viktig svar ift satsning 2015, og det er: Ja, vi har det bra i Rye. Klubbledelsen ønsker å stimulere til videre satsning også på aktive ritt i Masters Cup. Det er inspirerende å være medlem i en klubb som gir rom og oppmerksomhet til bredde innen sykkel sporten. Rye klatret i år fra fjerdeplass i Masters Cup i 2013 til tredjeplass. Vi kan nevne at Frøy vinner overlegent pga fire ting: 1. De er inmari mange jenter; 2. de er inmari mange totalt; 3. mange er inmari gode; 4. de er inmari hyggelige;). Men alle trenger ikke være inmari gode. Det er mange nivåer i Masters Cup, og cupen er lagt opp slik at prestasjoner på alle nivåer har betydning for poengutregningen totalt for klubben. Så det hadde vært gøy å være flere Rye ryttere i Masters Cup 2015 og gruse Frøy!


Maria gjør seg klar på Feiring, Jarle lurer i bakgrunnen

Men vil gjerne få si noe om at Masters Cup også har noe annet ved seg som ikke handler om poeng og plasseringer, men som handler om å trives med å sykle. Det gode miljøet, fellesskapet og stemningen på ritt gjør at det er lystbetont å konkurrere, og skaper mye sykkelglede. Du møter de samme rundt omkring, og selv om vi kjemper mot hverandre, kjemper vi først og fremst med hverandre. Det er kanskje ikke strategisk lurt(!)... men skravla går overalt, og tips og råd om trening og utstyr deles over en lav sko på tvers av klubbmedlemskap.

Hva ser vi for oss i 2015?  Alt vi ønsker oss kan sikkert ikke realiseres. Og vi sykler alle aktivt og mye, og ingen har masse tid til å organisere. Men sammen kan vi kanskje få til noe likevel? Uansett mangler det ikke på idéer og engasjement, og etter den lange seansen i sola etter Feiringrittet har vi følgende på idéblokka:

·         Opprette en ressursgruppe
·         Bedre samkjøring ift ritt (ritt utgjør grunnstammen i treningen i sesongen)
·         Bedre informasjon internt i klubben med tanke på rekruttering
·         Tematrening (fokus på spurt, på styrketrening, på utforkjøring og teknikk o.l.)
·         Coaching fra ekstern profesjonell
·         «Fadderordning» internt i Masters gruppe (mindre grupper som pusher hverandre)
·         Satse på et etappe ritt for miljøbygging og felles trening - for eks Tour de Hallingdal

Vi kan ikke love å ta ansvar for masse organisering, men vi kan love engasjement. Er du lysten på å kjøre aktive ritt neste sesong, har du spørsmål eller innspill, send en melding her eller meld deg inn i Masters gruppa på Facebook så tar vi dialogen der. Om det er stemning for det kan vi legge opp til en informasjonskveld, eventuelt i samkjøring med en felles klubbkveld for Rye.  

Stemningsbilde fra Rye oppladning på Mallorca i april, med Jonas, Ingar, Eirik S. Espen og Kristin

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese