Du er her

- Rye kommer til å sette sitt preg på årets styrkeprøve

Anita Bakk Henriksens bilde

Marit O. Storeng sitter i styret for årets Styrkeprøve, og er sikker på at spesielt XP har gode sjanser under årets arrangement. Med ny trasee blir årets innspurt av DSSP en god del tyngre, men en mye mer verdig måte å avslutte rittet på da publikum kommer tettere på rytterene. - Dette blir rittets sjarmøretappe! Foto: Dag Oliver

 

Fortell litt om din rolle i DSSP, og hva den fyller?

Tidligere lå arrangementet Styrkeprøven under Oslo Cyklekrets. Jeg satt som varamedlem der et års tid før Styrkeprøven AS ble opprettet høsten 2013. Styrkeprøven AS eies av de ni største klubbene i Oslo og omegn. Alle klubbene er representert i styret i Styrkeprøven AS, og jeg er altså Ryes representant. Jeg ble mor for første gang i april i fjor, og det har for en periode begrenset mulighetene mine for å bidra så mye utover å delta på styremøter.

Hvorfor er du en del av dette, og hva gir det deg?

Med tanke på Styrkeprøvens historie og spennende fremtid, og med tanke på hvor mange som har Styrkeprøven som årets hovedmål, er jeg stolt og ydmyk over å få være en del av dette. Jeg har også lært mye. Som deltaker er det fort gjort å glemme hvor mye arbeid som er nedlagt og hvor mange mennesker som står bak en slik konkurranse. I Styrkeprøven AS er vi heldige og har en administrasjon som jobber og står på året rundt for at alt skal være på plass til ritthelgen.

Har du selv syklet DSSP?

I 2004, som 23-åring, fikk jeg det for meg at det var en god ide å melde seg på Styrkeprøvens distanse fra Trondheim til Oslo. Etter noen søk på nettet, dukket Rye opp som den store «Styrkeprøven-klubben». Jeg meldte meg inn og kjøpte en billig, tung og solid landeveissykkel. Det ble en bratt lærings- og formkurve! Det som var ment å være en engangshendelse, ble gjentatt tre ganger, henholdsvis i 2004, 2009 og 2010. I 2011 syklet jeg Lillehammer-Oslo. Rent statistisk er tiden overmoden for at jeg får et Styrkeprøve-startnummer på sykkelen igjen…

Hvorfor bør syklister være med på DSSP?

Det unike med Styrkeprøven er at det er et perfekt treningsmål – enten ønsket er å sykle langt eller kort, fort eller sakte, i lag eller «alene». Styrkeprøven er også super som et langsiktig prosjekt: her kan man krysse nye barrierer ved å sykle lengre og/eller fortere år for år. Styrkeprøven er mer enn selve konkurransen, mulig man blir mindre rent fysisk, men som person er det store muligheter for å vokse etter hvert som man trener frem mot, gjennomfører og etterpå soler seg i glansen av prestasjonen. Ved å sykle i et lag blir man også del av et treningsfellesskap som gjør at dørstokken ikke blir lengre enn de centimetrene den faktisk er.

Er det store endringer i år sammenlignet med i fjor?

Årets Styrkeprøve går av stabelen helgen 19.- 21. juni. Nytt av året er at målområdet flyttes fra Løren til Ekebergsletta. Dette innebærer i hovedsak tre ting: I stedet for å sitte og spinne i transe nedover Østre Aker vei, må man nå løfte blikket og tråkke på litt ekstra gjennom rundkjøringer og svinger for å komme seg gjennom siste del av turen.

Selv om det blir tyngre, vil den nye traseen innebære en mye mer «verdig» innspurt; her vil publikum komme tett på, og med oppmuntrende heiarop og beundrende blikk kommer dette til å bli rittets sjarmøretappe! I målområdet ved Ekeberg idrettshall vil det bli tilrettelagt for fest, moro, aktiviteter og avslapping for både syklende og heiende. Målet er at dette skal bli et minnerikt og meningsfylt arrangement for deltakerne med venner og familier, og at alle ryttere skal få velfortjent oppmerksomhet og forpleining når målet er nådd.

Hvordan ser du Ryes sjanser i år?

Rye har i år som i fjor og årene før der store muligheter for å sette sitt preg på Styrkeprøven; som klubben med flest deltakere, landets fineste sykkelbunad og selvfølgelig uslåelige prestasjoner! Hjulene er runde, men det ryktes at det er mye krutt i årets XP-lag, så jeg satser selvfølgelig på at de er de første som får cruise gjennom den nye traseen og inn i sykkelfesten på Ekeberg!

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen