Du er her

Beinhard Norgescup med 66 kilometer på grus

Anita Bakk Henriksens bilde

Sesongens andre Norgescup ble en tøff affære med mye vind og hele 6,6 mil av løypa var på grus. Foto: Heidi Kristiansen

Torsdag var det klart for årets andre Norgescup. Rittet ble arrangert av Ottestad med start og mål på Stange. Løype besto av en runde på 28km hvor 11 av dem var på grusveier av varierende kvalitet.  Juniorgutta skulle kjøre 4 runder, samme som senior damer, mens seniorgutta hadde hele 6 runder! Det vil altså si hele 66 kilometer på grus! Det var i tillegg meget mye vind denne dagen som skapte et utrolig hardt ritt.

I damer senior kjørte Kristin Falck et fantastisk ritt mot meget sterk konkurranse og endte på en flott 6. plass. Blant juniorgutta satt Aksel i en flott posisjon mot slutten av rittet og alt lå an til en god plassering. På siste grusstrekning få kilometer før mål velter rytteren foran Aksel og tar med seg Aksel, og ambisjonene om å få til en god spurt blir ødelagt. Aksel kommer allikevel i mål på en fin 27. plass.

Dagen ble avsluttet med seniorgutta og et startfelt på 160stk. Etter høy fart hele dagen var det kun 38. ryttere som fullførte, og her hadde Rye tre stykker! Dan Erik Hansen på 29. plass, Simen nummer 36 og Adrian nummer 38.

Gateritt på Hamar

Dagen før var det gateritt i Hamar sentrum. Rye stilte til start med Simen Smedsberg Kneppe og Adrian Henriksen i seniorklassen, og Aksel Aasheim, August Nerland og Jørgen Sunde i junior.

Det var en teknisk og kort løype som skulle kjøres, 40min+2 runder for jr og 50min+2 runder for senior.

I juniorklassen gikk det raskt fra start og posisjon i feltet ble avgjørende. Aksel kjørte et sterkt løp å ble til slutt nummer 12. For seniorklassen gikk det også svært fort og det var flere velt underveis, uten at det hindret verken Simen eller Adrian. Det var et meget høyt tempo hele veien og det var tilslutt en snittfart på nesten 44 km/t. Simen kjørte i mål til en flott 13. plass og Adrian på 17.

Alt i alt er vi meget fornøyd med helgen og ser frem til nye muligheter utover i sesongen!