Du er her

NM terrengsykling 18. - 19. juli

Et flott NM i Terrengsykling på Grønmo er vel overstått, IF Frøy hadde fått til et flott arrangement på med en morsom og utfordrende løype, med rundbaneritt på lørdag og sprint på søndag.

Totalt 13 Rye syklister stilte til start i aldersklasser fra de aller yngste til de aller eldste, og gjorde en flott innsats. Dette var en del færre enn størrelsen på klubben og reiseveien skulle tilsi, men de som var med, representerte klubben på en god måte. I løpet av helgen fikk vi to norgesmestre, og to pallplasser, samt mange hederlige resultat.

Litt våte løyper i rundbanemesterskapet på lørdag gjorde dagen utfordrende for flere av rytterne, og medførte noen fall og skrubbsår også for Ryerytterne.

I de yngste klassene kjørte Kamilla Aasebø et flott ritt i klasse jenter 6-9, og Kasper Aasebø gjorde en flott innsats i M 11-12.

På kvinnesiden startet alle klasser eldre enn 15 år samlet, men det ble vanskelig å holde følge med Gunn Rita Dahle Flesjå selv på førsterunden for våre damer. Alle fire fikk gode resultater, med gull til Tone Kristin Larsen i K Master 45-49, sølv til Anna Litorin Sandbu i K15, og bronse til Johanne Dahl Norland i K15. Sylvi Sommer kjørte inn til en flott 6. plass i kvinner Senior.

På herresiden var det langt flere startende og de yngste startet først med de våteste løypene. Her var Sebastian Berg i M14 første mann ut, og han gjennomførte med en flott innsats. Albin Littorin Sandbu i M15 var uheldig og kom ikke i mål, mens Håvard Moseby kjørte inn til en 7. plass i M16. 

I juniorklassen stilte Rye med Erling Moseby og Jens Bergmann, som begge gjorde en flott innsats. Erling var veldig fornøyd med sin 5. plass.

Trond Overn avsluttet dagen for Rye med en norgesmestertittel i Master 60+.

På søndagens sprint var hadde terrenget tørket opp litt, og Rye stilte også her med mange startende. Sprinten er en spennende øvelse både for utøvere og tilskuere, med mange tette dueller. Sprint kjøres etter tilsvarende mal som for langrenn med prolog og finaler. Det er 4 i hvert heat og totalt 8 heat i åttendedelsfinalen. Det vil si de 32 beste går videre fra prologen. Her var det artig at Frøy hadde satt opp storskjerm slik at store deler av rittet kunne følges fra stadion.

I sprint er det en felles aldersklasse for de fra 17 år og eldre. I kvinner 17+ kom Sylvi Sommer seg til A-finalen, og endte der på en flott fjerde plass. Dette er er første gang Sylvi var i en A-finale, så hun var strålende fornøyd. Erling Moseby kom på 2. plass i B-finalen i menn 17+, og var med sin sjette plass totalt den beste junioren. Også Håvard Moseby i M15-16 og Anna Littorin Sandbu  i K15-16 kom på 6.plass etter flott kjøring gjennom hele dagen.

Vi takker Frøy for et flott gjennomført arrangement.

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Gunnar Andreas Gulliksens bilde

Gratulerer alle sammen med flott innsats i NM.

Her var det mange flotte resultater i alle klasser, imponerende. 

Takk for fin artikkel og nyttig oppdatering for oss som ikke var tilstede.

 

Gunnar A. Gulliksen