Du er her

Minneord Åse Christine Myklebost

Nancy Marie Andreassens bilde

Minneord Åse

"Nå må du ta i litt hardere", kunne Åse si da vi to og to gjorde styrkeøvelser på innetreningen til Sporstsklubben Rye på Idrettshøyskolen. Tren styrke og balanse, det er viktig i alderdommen, fortalte Åse oss. Hun var selv godt forberedt på å leve et langt liv. Det er så ubarmhjertelig at hun ble rammet av en sjelden kreftform, og måtte gi tapt for sykdommen. Hun døde 4. februar, få dager før hun ville fylt 66 år. Rett før påsken 2015 viste sykdommen seg. Skituren fra Styrken til Sognsvann ble mye tyngre enn vanlig for Åse. Hun som alltid var rask og stø på ski. 

Vi var mange jenter som traff hverandre i løpegruppen i Sportsklubben Rye. En kjerne av oss har holdt sammen og fått mange gode stunder sammen. Da vi sist var sammen på Toves hytte i november 2015 hadde sykdommen satt sine tydelige spor, og vi forsto alle hvilken vei det gikk. Inspirert av Åse fokuserte vi på øyeblikket og gleden over å være sammen.

Våre treningsstunder utviklet seg til varme vennskap, og vi forstod at treningen bare var en flik av Åses mangfoldige liv. På forunderlig vis klarte hun å skape seg tid og rom til så mye: helt til det siste fant hun stor glede i litteratur og film, hun tipset oss om tv-serier, reisemål, matoppskrifter og spennende klesbutikker med klær og smykker ulik kjedebutikkene. Åse var flott og elegant på en helt spesiell måte. 

I 26 år var Åse med på innetreningen til Sportsklubben Rye. Det er bare begravelse som er god nok grunn til å skulke, sa Åse spøkefult. Åse var ikke et konkurransemenneske, og hun likte ikke å løpe med startnummer på brystet. Men innetreningen vant hun med glans. Nå går tankene til hennes fantastiske familie, Christian, barn, svigerbarn, barnebarn, søsken, tantebarn og nære venner. 

Hege Grova
Anne-Brit Bøe
Tove Kurås
Ingunn Berteig
Anne Fjeld
Ingrid Hogsrud
Anett Vesterhagen
Astrid Lunde

 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen