Du er her

Bli kjent med to nye satsningsryttere

Vi har stilt satsningsrytterne i Rye Sykkel Barn og Ungdom ti spørsmål for å bli litt bedre kjent med dem. Denne ukens utvalgte er Elisabeth Sveum (terreng) og Zakarias Johansen (utfor).

Elisabeth Sveum

1) Alder?
27 år.

2) Hvor bor du?
Oslo/oppvokst på Gjøvik.

3) Hvor lenge har du syklet, og hvor lenge i Rye?
Jeg startet med terrengsykling da jeg var ca 15 år (2004). 2016 blir mitt første år i SK Rye, jeg gleder meg til å representere klubben!

4) Hvorfor valgte du terreng?
Jeg valgte terrengsykling fordi det gir masse utfordringer i terrenget. Jeg liker action og fart! Det å bli bedre teknisk i terrenget og presse kroppen til det ytterste digger jeg!

5) Hvordan trener du i vinter?
Første delen av vintertreningen består av grunntrening med terskeløkter på rulla, basistrening (mage/rygg + enkle beinøvelser), og langrenn som avveksling. I januar ble det en 10-dagers samling på Gran Canaria med Marit Sveen, Sylvi Sommer og Anna Gabrielsen. Fokuset på denne samlingen var mengde- og terskeløkter. I starten av februar var det treningssamling med SK Rye på Slettestrand i Danmark og treningsritt i Hellas i slutten av februar. I mars blir det en ny treningsperiode hvor formen spisses inn mot sesongstart.

6) Hva er din favoritt treningsøkt?
Ingenting slår en god treningsøkt i terrenget med flytstier og kule elementer (drop, kurver, steinrøys etc.). En god hardøkt føles alltid digg når man har gjort en bra jobb!

7) Hva er det beste du får å spise etter et ritt eller en hard treningsøkt?
Restitusjonsdrikk (sjokomelk eller recoverydrikke), en recoverybar går også lett ned.

8) Hva er målene dine for 2016? 
Kvalifisere meg til EM og VM i terreng rundbane. Vinne NM-gull i rundbane og sprint, vinne NorgesCup-ritt både rundbane og cyclocross. Drømmemål er å klare en OL-plass i Rio. 

9) Gi tre gode grunner til å starte med terreng.
Terrengsykling er en fantastisk sport. Her får du utfordret både det fysiske og mentale. Guts og mot er noe du trenger for å utvikle deg. Terrengsykling er sosialt og du møter masse positive og hyggelige folk på sykkelsetet. Glede ved å mestre utfordringer gir et kick! Just try it! :) 

10)  Hva heter du på Strava?
Elisabeth Sveum.

 

Zakarias Blom

1) Alder?
23 år. 

2) Hvor bor du?
Falun/Sverige. Da jeg var klar på sykkelgymnasiet jeg gikk her bestemte jeg meg for å bli. Treningsmulighetene her er utrolig bra, det finnes innendørs bmx bane, gym og velodrom her. Alt du trenger for å gjennomføre vintertreningen.

3) Hvor lenge har du syklet, og hvor lenge i Rye?
Jeg har alltid syklet, men fikk først øynene opp for utfor da jeg var 13 år. Tror dette blir den femte sesongen jeg konkurrerer med Rye-trøye.

4) Hvorfor valgte du utfor?
Det og pushe farten gjennom teknisk terreng og store hopp. Finne løsninger og linjer som kunne få tiden på klokka lavere var det jeg likt. Alt dette fant jeg i utforsyklingen. 

5) Hvordan trener du i vinter?
Jeg fortsetter samarbeidet med samme trener som jeg har hatt de to siste sesongene. Vinteren for min del består av mange timer i gymmet, intervaller i velodromen og yoga. Store forskjellen i treningen denne vinteren er flere lange økter på sykkelen for å forberede meg på flere endurokonkurranser i 2016.

6) Hva er din favoritt treningsøkt?
Jeg liker alle former for trening. Så lenge jeg kan si at jeg har gitt 100 % og kjenner at jeg har fått noe tilbake og ser framgang i treningen har jeg det morsomt. 

7) Hva er det beste du får å spise etter et ritt eller en hard trening?
Mat er fuel. Så lenge det er bra mat og inneholder det kroppen trenger har det ikke så mye og si hva det er eller smaker, haha 

8) Hva er målene dine for 2016?
I 2016 kommer jeg til å kjøre fire EWS-konkurranser, plasserer jeg med topp 30, topp 20 på disse er jeg fornøyd.  

9) Gi tre gode grunner til å starte med utforsykling
Liker du fart, hopp og spenning? Da er utfor noe for deg! 

10) Hva heter du på Strava?
Zakarias Johansen.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen