Du er her

Utforsyklister la treningen til Spania og Italia

Henrik Myhrvold, satsningsrytter i Rye utfor, startet sykkelsesongen tidlig i januar. Etter mye planlegging og trening gikk årets første treningstur til Malaga i Spania. Trening i snøfrie omgivelser ga mersmak, så i vinterferien gikk ferden til Italia sammen med lagkameratene Simen Smestad og Tobias Andreassen.

Intense treningsdager i Spania for Henrik
Et fantastisk løypenett i ulike vanskelighetsgrader ventet ham, og det ble fire intense treningsdager med fokus på gjennomsnittsfart, svingteknikk, kroppsposisjon og planlegging av linjevalg.

- Jeg dro til Spania for å få en så tidlig sesongstart som mulig på sykkelen. Utforsykkelen min var ikke klar da jeg dro, men jeg tok med meg stisykkelen og fikk dermed en røffere trening, forteller Henrik.  

2016 ser ut til å bli et hektisk år for nittenåringen. I vinterferien vendte han nesa mot Italia sammen med lagkameratene Simen Smestad (også han satsningsrytter) og Tobias Andreassen i sin nyinnredede varebil. I påsken venter treningssamling i Barcelona med de andre utfor-satsningsrytterne.

-  Jeg gleder meg masse til mange ritt og reising rundt om i Europa i år. Målet er å kjøre en del ritt i utlandet, som IXS-ritt og World Cup. Her hjemme er målet å være på pallen sammenlagt i eliteklassen i Norgescupen, forteller Henrik.

 

Utfor i Italia for Henrik, Simen og Tobias
I Italia foregikk treningen i San Romolo, et mekka for enduro- og utforsyklister. Landsbyen ligger i nærheten av San Remo på den italienske riviera.

- Det var stier overalt, og et helt rått underlag der nede. Det var mange tøffe og raske løyper, så det var viktig å være skjerpet. I slike løyper kan det fort gå galt hvis man ikke holder fokus, forteller Henrik.

På treningene ble det mye terping på hovedelementer som svingteknikk, oppbremsing, gjennomsnittsfart og posisjon på sykkel – i tillegg til seksjonskjøring. 

- Vi fikk et veldig bra utbytte av å trene i løypene, og vi har veldig lyst til å reise tilbake dit, forteller Simen.

Guttene har hver sin tilpassede treningsplan hjemme i Norge, men under oppholdet kjørte de likt opplegg. Det ble fire til seks timer på sykkelen hver dag.

- Fokuset mitt frem mot sesongstart er å bli ende bedre teknisk på sykkelen. Det er her jeg trenger å forbedre meg mest. Årets første ritt blir World Cup i Lourdes 9.-10. april. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med sesongen, sier Simen.

 

 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen