Du er her

Årets Merida-ungdomsstipend

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Merida ungdomsstipend ble delt ut på årsmøtet i Sportsklubben Rye onsdag 16. mars. Årets stipend var delt i to, og gikk til Simen Smestad (bildet) og Aksel Fischer Aasheim for sine gode resultater i juniorklassen.

Begge har hevdet seg godt i Norge, Simen Smestad (utfor) ble Norgesmester og vant NC sammenlagt, og Aksel Fischer Aasheim (landevei) er ranket som nummer 4 sammenlagt i Norge, og har flere gode landeveisresultater fra hele sesongen.

I innstillingen til stipendet legges det vekt på at begge har vist en stabil fremgang og er gode forbilder for de yngre i klubben som ser opp til de eldre. Begge har også fått prøve seg internasjonalt og hentet erfaring for videre utvikling.
Stipendet har tidligere vært delt ut til én rytter, men siden vi hadde to så gode kandidater i år, og utforsykling og landeveissykling er vanskelig å sammenlikne, ble det vedtatt å dele stipendet mellom de to, siden begge to var verdige vinnerne.

 

Simen Smestad

 

Aksel Fischer Aasheim

Egil Aasheim mottok stipendet på vegne av sin sønn, Aksel Fischer Aasheim, som er på treningsleir.

Du kan lese mer om de to vinnerne i presentasjonen av våre satsningsryttere, Aksel Fischer Aasheim her og Simen Smestad her.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen