Du er her

Terrengsamling i Danmark

Som et ledd i sesongoppladningen dro satsningsrytterne til Danmark for å finpusse formen inn mot de første rittene. Danmark lokket med snøfrie og håndbygde stier som strekker seg kilometer etter kilometer i skogene rundt Slettestrand. Dette er tredje året Rye sjekker inn på feriecenteret.

For å få mest ut av samlingen var det lagt opp til flere økter hver dag, både sykling og alternativ trening som avlasting for slitne sykkelmuskler. 
 
Den første dagen med organisert trening ble for mange lørdagen etter ankomst til Slettestrand. 
 
Gruppen syklet gjennom løypen til morgendagens ritt, og blant de yngre som ikke hadde vært her før var det stor begeistring for kvaliteten på stiene i området. Økten var begrenset til tre timer, og det ble naturlig nok litt spredning i feltet med så mange utøvere samlet. Gruppen i år telte over tjue utøvere, noe som la til rette for god matching på alle nivåer og god stemning utenfor sporene. 
 
Den andre økten var en ren teknikk-økt for å finne flyten etter en lang vinter uten mye stisykling for mange. Her ble alle presset til å finne sine grenser, og å jobbe med mentale sperrer. Alle i gruppen fikk seg en oppvekker på den økten, spesielt når Ove fant nye og krevende bakker som ytterst få i gruppen våget seg utfor, med varierende resultat. 
 
En viktig del av samlingen i Danmark er det årlig påskeløpet som blir arrangert av feriecenteret alle syklistene bor på. Rye var som vanlig godt representert på startstreken, sammen med majoriteten av den norske terrengeliten. Nivået på rytterne her er like høyt som i en vanlig Norgescup, noe som også gjør rittet langt mer spennende for de i gruppen som kjemper om topplasseringer i Norgescupen. 
 
Fredrik Haraldseth var tilbake i løypen etter en stygg krasj i fjorårets ritt, men måtte som resten av feltet se seg slått av en råsterk Torjus som stakk av med seieren. Elisabeth ble nummer to i sin klasse, kun slått av en danske i kanonform.
 
 
Alle som deltok i rittet bruke økten etter rittet til å løpe og trene styrke, for å gjøre seg klare for flere harde treningsdager i dagene fremover. 
 
På mandagen utforsket vi steder av Slettestrand som var litt med avsidesliggende på en rolig langtur med hele gruppen. Stiene i utkanten av området byr også på mye moro, og turen endte for de eldste på over fem mil med terreng. Gruppen fikk oppleve de nye stiene mot Kollerup, hvor stibyggerene har laget en lang runde med ekstremt bra flyt. Mange fikk bryne seg på nye utfordringer, og fokus på flyt og svingteknikk uten bremsing ble viktig gjennom de smale og tekniske svingene. Stiene fristet for mange til gjentagelse, men vi får ha noe til gode til neste års samlinger!
 
 
Den andre økten på mandag var sving- og hoppteknikk i fokus, og alle hadde noe å jobbe med når det kom til utnyttingen av fart i terrenget. Det er godt å vite at man kan utvikle seg til å bli enda raskere gjennom tekniske hindringer ved bedre sykkelkontroll, og det er derfor vi har slike treninger. 
 
Gruppen bevegde seg opp til teknikkbanen som er bygget et lite stykke unna feriecenteret, der man kan øve seg på mange forskjellige elementer. Vi brukte området til å trene på hoppteknikk, og bunnyhop over hindre. Ove stilte opp mange forskjellige høyder å overkomme, og alle fikk en utfordring å bryne seg på. Slike økter hjelper alle, og er veldig viktige for å skape mer fullkomne syklister. 
 
Den siste dagen med trening var det igjen hardøkt på programmet, og med en blanding av langintervall og sprint var det bra med syre i løypene denne dager. Gruppen fikk besøk av Anders Bregenhøj (Dansk u23 landslag) og Vidar Mehl (Sepura) som var med på intervallene, noe som var veldig motiverende for både de eldre og yngre i gruppen. Med en hard samling som nærmet seg slutten var det en tung intervall for mange, likevel overrasket mange seg selv med å sykle veldig fort selv etter en så hard uke! 
 
Tusen takk for en super samling, sees igjen neste år Slettestrand!
 
 
 
 
 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen