Du er her

Rye Senior deltok i Ronde van Vlaanderen 2016

Fem glade ryeherrer deltok lørdag 2. april i amatørenes Ronde van Vlaanderen. Fire av oss tok med sykler og bagasje og reiste med båt til Frederikshavn og bilte deretter til bestilt hotell i Aalter, Belgia – en biltur på 13 timer med flere stopp underveis. Siden flyplassen i Brussel fortsatt var stengt, ble det flytur til Paris og tog til Brussel og Alter for femtemann.

På venstre side av bordet forfra: Odd Oskar Bjelke, Marc Longueville, Lars Åge Hjelseth, Torstein Kind, Gunnar Bøhmer.  På andre siden: Jef van Dijk, Jan Erik Justnes. De to belgierne har begge syklet Trondheim – Oslo sammen med lag fra Rye, og syklet naturligvis i Ryebunad som oss andre.
Fotoapparatet hadde ligget i baklomma på sykkeltrøya under rittet og har ikke likt det ”fuktige klimaet” der. Men ølet smakte riktig godt etter rittet!

Gunnar Bøhmer kjemper seg opp Koppenberg hvor det var 22 % stigning på det bratteste.

Lars Åge er svært glad for at han er kommet opp Kanarieberg. Jan Erik i Ryetøy skimtes bak.
Vår belgiske venn tok oss med på en tur dagen før rittet hvor vi fikk prøvd syklene på brostein. En ristende opplevelse som skulle forsterke seg kraftig dagen etter:
De fleste bakkene i Vest-Flandern er belagt med brostein. Her er det ikke lagt vekt på å gi rytterne fri flyt på ”mykt” underlag! Steinene geiper i alle retninger og mellomrommet mellom dem ville få en hver tannlege til å grine. Også på de såkalte ”paveene” – flate strekninger med brostein – i alt 8,9 km i vår trasé – skrangler det såpass at det er påkrevet med telling av tenner og amalganfyllinger etter målgang.

Torstein Kind i fint driv etter å ha forsert Berendries: 890 meter stigning, 12 % på det bratteste.
 

Noen av oss har syklet full distanse, 227 km, for noen år siden. Klok av skade og kramper hadde vi meldt oss på den halve distansen. Da slipper vi de vindfulle områdene i den flate delen av Belgia, men får heldigvis med oss i alt 13960 meter fordelt på 15 bratte bakker. De aller fleste med brostein.

Jan Erik Justnes har grunn til å puste på toppen av Paterberg. 400 meter, 12,9 % i snitt og 20,3 % på det bratteste!

Odd Oskar Bjelke har passert kontrollpunktet på toppen av Kanarieberg: 1100 meter, 7,7 % i snitt og 14 % på det bratteste.

På en av matstasjonene. Siden det ikke er tidtaking på dette rittet, hadde vi en avslappet forhold til sluttiden!

Arrangementet er nærmest uten plett og lyte: Svært rimelig å melde seg på, meget god info på nettet, i konvolutt og av et utall ”guider”, vakter overalt og meget god service og servering på alle matstasjoner. Heldigvis ble vi ikke veid før og etter rittet. Når brostein og harde stigninger hadde krevd sitt, satt vi igjen med udelt positive minner. Et entusiastisk publikum og en fantastisk stab gjorde rittet til en opplevelse vi gjerne tar igjen. Det var mange nordmenn med blant de til sammen 16 000 som deltok i de tre alternative traséene: 227, 129 og 71 km.  Vi hørte at nærmere 4000 tok den lengste og at langt de fleste syklet den mellomste i relativt kjølig vårvær. Det skulle tatt seg ut om vi fikk det like varmt og solfylt som proffene fikk det dagen etter da vi var samlet på Oude Kwaremont i et ellevilt folkeliv hvor vi kunne se hvilken utrolig fart rytterne passerte opp brosteinspartiet. En enorm storskjerm og kaldt drikke (hikke?)  gjorde dagen nesten fullkommen. Kristoff vant spurten om den flottesure fjerdeplassen. I tillegg ble flere av oss solbrente. Nå er nesten ingenting glemt.

På vegne av Rye Senior
Lars Åge Hjelseth
 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen