Du er her

Rye Utfor - Treningssamling for satsningsgruppa

Påsken 2016 reiste satsningsgruppa til Rye Utfor til Spania for å tjuvstarte sesongen. Med base i den spanske landsbyen Sant Llorenç Savall, en knapp time nord for Barcelona, var det duket for 5 innholdsrike dager!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rye-rytterne Henrik Myhrvold, Robin Ryste Skjeret, Atle Lakso og Mille Johnset var med på turen. De to siste rytterne i satsningsgruppa, Simen Smestad og Ole-Herman Bergby, fikk tidligere i vinter den hyggelige beskjeden om at de hadde blitt valgt ut til det norske utforlandslaget, som holdt en egen samling på samme tidspunkt.

Formålet med påsketuren er å gjøre utøverne rittklare før sesongen. Dette innebærer å finpusse grunnteknikker, bli flinkere til å analysere linjevalg og tilrettelegge for at hver utøver gradvis øker tempoet i løpet av treningsoppholdet. Uken skulle bestå av fem dager sykling, og disse inneholdt dirt, bmx og utfor. Opplegget var tilrettelagt av den spanske treneren og syklisten Manel Ibars. Sammen med gruppa reiste oppmann (John Myhrvold) og hovedtrener for Rye Utfor (Bendik S. Henriksen).

Mandagen startet med en morgenøkt i la Poma Bike Park, som er et velkjent sted for mange av verdens dirt-syklister. Her finner man alt fra trial-løyper til noen svært voksne dirt-hopp. Her brukte vi mye av tiden på pumptrack’en og på noen av dirt-linjene, med et formål om å bli flinkere til å generere fart (pumpe terrenget) og å forbedre hoppteknikk. Dette var noe som ble jobbet videre med den påfølgende dagen også, men da på en bmx-bane hvor farten og rytmen ble økt. På mandag og tirsdag ble det avholdt ettermiddagsøkter med utforsykling, hvor mye av fokus var på analysering av linjevalg og arbeid med å få med seg fart gjennom terrenget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Teknikktrening på pumptrack

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Hopptrening for å forbedre sykkelmestringen, og mulighet for å trene på backflip!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Ekte sykkellunsj, med sykkelpasta!

 


- Trening på BMX-bane!

 

Utover besøkte vi flere ulike utforløyper, og formålet med dette var å tilby forskjellig terreng og underlag hvor rytterne kunne få trene. Farten økte ettersom dagene gikk, og uken ble avsluttet med tidtakninger på to forskjellige løyper hvor mye av treningen hadde foregått. Her klarte rytterne å presse ned tidene for hver gjennomkjøring, og resultatene ga oss også noen overraskelser! Vi kan ikke si annet enn at vi ser frem mot sesongens første ritt, og vi har stor tro på at rytterne i SK Rye Utfor vil være i stand til å kjempe om toppresultater også i 2016!

 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen