Du er her

Aktiv pinsehelg for Rye Utfor

I pinsehelgen var utøvere fra Rye Utfor godt representert på det Europeiske kontinent. Med tilsammen 6 utøvere på startstreken i hhv. Irland, Skottland og Tyskland var det gode muligheter for å kjempe om resultater og viktig lærdom, men det var yngstejenta i gruppa som kom hjem med den beste valøren.

Henrik Myhrvold, Simen Smestad og Ole-Herman Bergby stilte alle til start i IXS Downhill Cup i Winterberg. Dette er den største europeiske utforcup'en, og deltakelse her er kan by på viktig lærdom dersom man ønsker å jobbe seg opp mot internasjonale ritt. Henrik Myhrvold sykler i eliteklassen, og kom på lørdagens seeding inn til en respektabel 42. plass, knappe 8 sekunder bak bestetiden. Smestad og Bergby som sykler i U19 gjorde begge en god jobb i seedingen, og kom seg inn på hhv. en 9. og en 20. plass. På søndagens finale våknet rytterne til et væromslag som passet vertsbyen, med snø i luften. Sleipe forhold sendte flere ryttere ut av kurs, og på en kort løype som dette ga tapte sekunder stor uttelling på resultatet. Myhrvold og Bergby var begge uheldige, og kjørte inn til hhv. 71. og 15. plass. Simen Smestad holdt stø kurs tross vanskelige forhold, og landet til sist på en 5. plass.

I Irland var det duket for 3. runde av verdenscupen i enduro, Enduro World Series (ews). Zakarias Blom Johansen og Thomas Klingenberg var på plass fra Rye Utfor, og med 50km med sykling (1750 høydemeter klatring) fordelt på 7 fartsetapper var det duket for en tung 1. pinsedag. Med en sterk topp 40 plassering på fjorårets siste ews-ritt viste Zakarias at han er i stand til å kjempe mot verdenseliten i denne relativt unge grenen. Helgens ritt fikk dessverre en dårlig start, da han fikk en svært kostbar punktering. Tap av flere minutter betød dessverre også at det ble svært vanskelig å gjenta suksessen fra Finale Ligure i fjor høst, og kampen om et godt sammenlagtresultat var tapt. På flere av de andre etappene viste allikevel Zakka muskler, med en 21. plass på 3. etappe som absolutt høydepunkt! Klingenberg sykler i U21, hvor han presterte med jevn sykling og landet en fin 36. plass sammenlagt.

I Skottland deltok Mille Johnset i British Downhill Series, hvor rittet gikk i den beryktede verdenscupløypa i Fort William. Johnset syklet i juniorklassen for kvinner, hvor hun gjennom helgen blant annet fikk tid sammen med sin nye lagkamerat og regjerende verdensmester, Rachel Atherton. Johnset leverte en heidundrende seiersmargin i seeding-run'et sitt, hvor hennes målgang på 6 minutter og 8 sekunder var over ett minutt raskere enn andreplassen. I finalen kjørte dessverre ungjenta ut av løypa, men vant til tross for dette finalen med en margin på 16 sekunder! 

 

Vi gratulerer, og ser frem til å følge utøverne våre gjennom sesongens ritt!


 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen