Du er her

- Vi har full kontroll

Inger Heiberg Woxholtts bilde

XP under Enebakk rundt. Det er meldt bedre vær til helgen. Foto: Ola Morken

Rye Ekspressens eksperiment "The Double" handler om seier og rekord i lagkonkurransen på både Trondheim-Oslo og Lillehammer-Oslo i 2016.

Bruttotroppen på 66 ryttere, inkludert Elisabeth Solberg som eneste kvinne, har trent felles helt inn til laguttaket ble gjort denne uka.

I løpet av vinteren og våren har kapteinsteamet notert og reflektert over timestester ute, FTP-tester inne og dynamikken i rullekonstellasjonene. "Vi har testet ryttere, vi har byttet ut ryttere, vi har testet ruller og eksperimentert med antall i rulla" sier Thomas Brodersen til landevei.no. Noen var selvskrevne og noen lå og vippet litt, men de siste ukene har alle brikkene falt på plass, og vi har nå to fine lag, 30 ryttere på T-O og 22 på L-O.

- Hovedforskjellene mellom ryttere til Lillehammer-Oslo og Trondheim-Oslo på vårt nivå, er ganske klare. For de som er tatt ut til Lillehammer har vi fokusert på tempokjøring og O2-opptaket. Her skal vi kjøre i rød sone mer eller mindre sammenhengende i fire timer, sier Thomas til Landvei. For troppen fra Trondheim har fokuset på O2 og tempo vært et hakk ned, men rytterne må være villige til å sitte 13,5 timer på sykkelen.

Kapteinsteamet er også fordelt på samme måte, derfor kjører Jo Engebretsen og Rune Holden med laget fra Trondheim, mens Anders Åsberg, Thomas Brodersen og Pål Sørvold er kapteiner for laget fra Lillehammer.

– Jo Engebretsen og Rune Holden har mye og god erfaring med å kjøre fra Trondheim. Fra Lillehammer har vi Anders Åsberg som den rolige, kalde og fornuftige. Jeg er litt mer cowboy og sprut, og da er det fint å ha Anders til å holde litt igjen. Pål kalles The Terminator, for han bare går og går og går i rulla, sier Thomas Brodersen, som har tro på kombinasjonen av ulike egenskaper i lederteamet.

***

Under ledelse av Sportsdirektør Erik Schøyen er følgende tatt ut til å sykle

fra TRONDHEIM:

Jan Einar Rasmussen
Dagfinn Aarvaag
Jarle Kvam
Aage Christensen
Markuz Lindgren
Thor Ivar Doknæs
Pål K Moen
Andre Undrum
Fredrik Bergseng
Jarle Skogland
Andre Granrud
Ingar Høglien
Erling Thunæs
Frank Thommasen
Rached Ben Youssef
Øyvind Korpberget
Martin Sorte
Lars Jørgen Dahl
Elisabeth Solberg
Øystein Schanke
Espen Fossheim
Øyvind Unhjem
Fred Tjensli
Knut Lund
Tom Kristian Horvei
Svenn Erik Jonhaugen
Espen Unaas
Leif W Løchen
Jo Engebretsen
Rune Holden

 

Fra LILLEHAMMER:

Trond G Hansen
Ole Petter Skårås
Magnus Bjørndal
Cato Rokne
Rune H Olsen
Øyvind Melvold
Claes Watndal
Henrik Bering
Bård Røsok
Anders Gammelsæter
Torkjell Hillestad
Kjetil Kviseth
Sindre Næss
Gaute Norderhaug
Øistein Olsen
Thomas Hermansen
Paal Andrew Hermansen
Morten Refstad
Knut Steffensrud
Thomas Brodersen
Pål Sørvoll
Anders Åsberg

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen