Du er her

Nordmarka skogsmaraton

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Blide løpere før start. Fra venstre: Marit Tørstad, Marianne Andersen, Ingve Nasvik og Oddvar Røsten. I tillegg fullførste også Kenneth Antonsen, Thorstein Wines, Nils Kristian Dyb og Jan Magnus Brevik. Foto: Marit Tørstad

- Nordmarka Skogsmaraton er en krevende trasé. En styrkeprøve som er noe helt annet enn et gateløp, sier Oddvar Røsten. Fra start var det trangt mellom løperne, første halvdel gikk som beregnet, men så møtte jeg den klassiske muren ved 30 km. Løpsforholdene var veldig gode, og jeg fikk likevel en fin dag, og uansett var dette årets beste løp for meg. Jeg gleder meg allerede til neste år, sier han entustiastisk.

Ingve Nasvik vant sin klasse og kom på 9. plass totalt, med tiden 02:57:39. Marit Tørstad løp inn til 4. plass i sin klasse, på 4.06.15, og Jan Magnus Brevik ble nummer 9 i klassen menn aktiv 18-34 år, med tiden 3.21.17. I tillegg  fullførte også Kenneth Antonsen, Thorstein Wines, Nils Kristian Dyb.

Nordmarka Skogsmaraton ble første gang arrangert i 1994 av en gruppe som savnet et skikkelig langløp. Det har siden da befestet sin posisjon som et av de mest populære maratonløpene i Norge, og har de siste årene hatt et jevnt voksende deltakerantall. Jernbanens idrettslag Oslo og Lyn Ski har er arrangører, med god hjelp fra Kondis og andre frivillige.

Start og mål er på idrettsbanen ved klubbhuset til Lyn Ski på Kringsjå, og løypa går inn til Store Sandungen, via Skjærsjøen og Bjørnsjøen, og innom Kikutstua i en sløyfe. Løypa går for det meste på gode skogsbilveier i flotte naturomgivelser, og "snillere" løpsunderlag, overskudd av frisk luft og beroste mat- og drikkestasjoner underveis. Beina får også mindre "juling", slik at en blir raskere klar for nye utfordringer. Les mer på arrangørens hjemmeside.


Ingve Nasvik og Jan Magnus Brevik, foto: Marit Tørstad


Ingve Nasvik, foto: Torunn P. Brandt.


Ingve Nasvik, foto: Torunn P. Brandt


Thorstein Wines, foto: Torunn P. Brandt.


Jan Magnus Brevik, foto: Torunn P. Brandt.


Jan Magnus Brevik, foto: Torunn P. Brandt.


Marit Tørstad, foto: Torunn P. Brandt.


Oddvar Røsten, foto: Torunn P. Brandt.


Oddvar Røsten, foto: Torunn P. Brandt.

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen