Du er her

Xreid Senja - ultraløp i midnattsol

Inger Heiberg Woxholtts bilde

De tre siste årene har Salomon Xreid vært arrangert på Hardangervidda. I år var derimot løpet flyttet til Senja i nord.
– Årets løp vil være det mest utfordrende Xreid-løpet til nå, sa løpsleder Jan Sigurd Sørensen til Kondis før start. Med en estimert vinnertid på rundt 20 timer vil de aller fleste bruke rundt det dobbelte.


Det var tre fra SK Rye som startet på Xreid Senja 2016, Stian Gjone, Henning Olsrud og Victoria Engebretsen.
- Vi var alle forberedt på at løypa skulle være krevende og at vi skulle bruke lang tid, men lite så vi for oss at det skulle være så krevende, sier Victoria.
 


- Jeg var på team med Henning Olsrud, Team Rye. Ambisjonene gikk fort fra å komme seg igjennom på 22-24 timer, til å bare fullføre! Vi hadde brukt 11 timer til sjekkpunkt 1, hvor vi (les undertegnede) ikke hadde klart å rasjoner mat riktig, men utrolig fin natur kan veie opp for lite blodsukker!
 Det var mange nedturer og oppturer! Den største nedturen for min del var når jeg innså jeg måtte bryte på sjekkpunkt 2, sier Victoria.

I alt 120 personer stilte stil start, men over halvparten av deltagerne ble nødt til å bryte underveis på grunn av de røffe forholdene. Til tross for dette badet øya i sol og 20 grader gjennom helgen. Løypen var svært teknisk og krevende, noe som gjorde det vanskelig for årets deltakere å holde høy fart. Flere og lange partier uten etablert sti utfordret dem til å grave dypt for å presse videre mot mål.
 


Den eneste som fullførte fra SK Rye var Henning Olsrud, totalt 48 av de 120 som startet fullførte, av dem 5 kvinner.


 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen