Du er her

Oppland Xtreme Triathlon

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Alexander Moen

Oppland Xtreme Triathlon ble påtenkt av tre gode naboer i 2013, i 2014 ble det gjennomført en test-konkurranse med 18 deltakere, og siden erfaringene var utelukkende positive, ble det første offisielle Oppland Extreme Triathlon arrangert 25. juni i år. Maksimal antall deltakere ble satt til 35, både på grunn av kapasitet og fordi arrangørene ønsket at dette skal være mer enn et idrettsarrangement, og hvor det å kjenne alle deltakerne ved fornavn er et ønsket mål.

To tøffe Rye-medlemmer, Alexander Moen og Erik Baardsgaard, stilte til start.

Starten gikk ved Lyngstrand camping like nord for Hov på østsiden av Randsfjorden klokken 4 om morgenen. Svømmingen foregikk i Randsfjorden, og Alexander Moen forteller at klokka hans etterpå viste hele 4800 meter, og med bare 15 grader i vannet sier det seg selv at dette var en skikkelig tøff tur, men Alexander klarte likevel å holde et helt greit tempo.

– Da jeg meldte meg på OXTRI i fjor høst virket det som en veldig god ide, forteller Erik. Da klokka ringte 03:00 på Lyngstrand camping var jeg veldig usikker på hvor lurt det var. Starten gikk kl 04:00 og det var ca 15 grader i vannet. Det er noe eget å svømme mens morgen disen fortsatt ligger over vannet og sola er på vei opp over åsen. Svømmingen var ekstra lang for anledningen. I følge min klokke 4.4 km. Heldigvis visste vi ikke dette før start. Svømmingen gikk bra, kom opp av vannet som nummer 5.

Dagen fortsatte med 205 km på sykkelsetet, syklistene passerte Dokka, Fagernes og Beitostølen, og over Valdresflya til Randsverk, i et av landets flotteste høyfjellsområder, og videre ned Heidal med avslutning like før Sjoa.

Alexander syklet opp til en 4. plass på toppen av Valdresflya, men forteller at han så gikk på en ernæringssmell, kroppen ville ikke ta til seg næring, og han ble forbisyklet av 3 stykker etter dette. Erik hadde bestemt seg for å kjøre veldig kontrollert på sykkelen for å spare beina til løpingen. – Med sol og fint vær over Valdresflya ble det en fantastisk fin tur. Kom inn til T2 som nummer 4 uten å ha brukt altfor mye krefter.

Løpingen på 42 km startet ved Faukstad, nedover vestsiden av Gudbrandsdalslågen nordover til Otta, opp Uldalen til Mysusæter, videre inn til Spranget hvor grensen til Rondane Nasjonalpark går, og inn til DNT-hytta Rondvassbu, der målgangen var.

Alexander sier at han hadde utrolig gode bein ut fra T2, løp de første 15 km på 1.16, og tok inn tre personer, men plutselig var magen helt tom, og han fikk ikke i seg næring i det hele tatt, samme hvor hardt super-supporterne Petra Jacoby og Andreas Moen forsøkte. Deretter gikk det bare nedover, men han klarte å løpe de siste 4 km, hentet inn én plassering, og endte opp på 9. plass på tiden 14.38.

- Løping er ikke min sterkeste side så jeg ble tatt igjen av ganske mange, sier Erik. - Etter 20 km var beina stokk stive og jeg måtte gå resten.
Men han ankom Rondvassbu bare en liten halvtime etter Alexander.

Mektig imponerende!


Alexander i mål


Erik Baardsgaard

 


Petra Jacoby og Andreas Moen


Petra Jacoby og Andreas Moen
 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen