Du er her

- Jeg er blitt en granittbanditt!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Magnus Woxholtt-Jensen, foto: Kevin Frost

Lørdag 9. juli ble det arrangert et triatlon litt utenom det vanlige på Bornholm, den danske øya i Østersjøen utenfor Sverige, og to Rye-medlemmer deltok.
Det er fjerde året konkurransen «Tri over Gudhjem» arrangeres, og i år var det tre distanser å velge mellom. På grunn av den utfordrende løypa, med svømming i til dels store bølger og mye strøm, sykling i bakker nord på øya og løp langs en spektakulær kyststi med massevis av høydemeter, kalles den lengste distansen med 1900 m svøm, 90,3 km sykkel og 21,7 km løp, en 1/2 «granit bandit» i stedet for en 1/2 ironman.

112 triatleter stilte til start, først ut var deltakerne på den lengste distansen.
-Svømmingen i Østersjøen var utfordrende, løypa gikk to ganger rundt noen skjær med til dels mye strøm og bølger, men det var fin avveksling å se makrell under seg, til forskjell fra stripa i bunnen av et basseng, sier Rye-medlem Magnus Woxholtt-Jensen. Han var fornøyd med å være tiendemann opp av vannet, med tanke på at det var først i fjor han lærte seg ordentlig crawl.

Sykkelløypa gikk i en fin sløyfe på ca 45 km som deltakerne skulle sykle to ganger, og her hentet han inn flere, men løpe-trail-traseen var den største utfordringen, en smal sti med med bratte bakker, litt sleipt og veldig ujevnt underlag av leire, grus, stein og også noen trapper, men også her klatret han opp noen plasser, og endte opp på en imponerende 3. plass totalt, på tiden 5:34:12.


Magnus Woxholtt-Jensen på 3. plass i "1/2 Granit Bandit".

Selv deltok jeg på mellomdistansen, og har aldri løpt en flottere, vakrere, vondere – og langsommere – mil med så tunge bein før, jeg hadde bare lyst til å slå meg ned og nyte utsikten, eller ta meg et rolig bad, i stedet for å løpe videre.

Det var likevel en fantastisk opplevelse, en flottere sykkelløype skal man lete lenge etter, masse hyggelige mennesker (og deltakere, som gjerne heiet på andre deltakere når vi møttes underveis) og jeg anbefaler gjerne denne konkurransen videre. Det er et hyggelig, lite arrangement med premier og massasje til alle etter målgang, mange proffe fotografer, TV-overføring, og en gjeng usedvanlig trivelige, frivillige dansker.

Det går dessuten rykter om at det i tillegg blir et triatlon for barn til neste år, hvor alle inntektene skal gå til dansk børnecancerfond. Da kommer vi definitivt tilbake.


Før start i havnebassenget. Foto: Kevin Frost


Foto: Kevin Frost


Magnus Woxholtt-Jensen i skiftesonen, foto: Rasmus Vang


Starten går på 1/4 granittbanditt. Foto: Anders Beier


Foto: Kevin Frost


"Nørresand" i Gudhjem på Bornholm er et fint stevneområde. Foto: Anders Beier


Sykkelløypa starter med denne bakken som kalles Serpentineren, foto: Anders Beier


Foto: Kevin Frost

 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen