Du er her

Ny seier til Runar

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Runar Sæther i Sommerløpet, foto: Anders Jensen/Kristiansand løpeklubb

Som en del av av feiringen av 100-års jubileumet for unionsoppløsningen mellom Norge og Sverige, begynte norske Rømskog IL og svenske Boviken SK å arrangere "Unionsmarathon" i grensetraktene mellom Norge og Sverige. Løpet består av kontrollmålt maraton, halvmaraton, 10 km og barneløp.

2. juli ble løpet arrangert for 8. gang, og Runar Særther fra Rye tok en suveren "unionseier" på halvmaratondistansen, med tiden 1:19:47, nesten ti minutter før andreplassen.

Fra venstre: nr. 2 Bjørn Paulsrud, suveren vinner Runar Sæther og nr. 3 Martin Larsen Ømfjord. Foto: arrangøren.

Marit Tørstad fra Rye tok 3. plassen på maratondistansen, 1. plass i klassen sin, på tiden 3:50:06. Morkan Adolfsen fra Rye løp også maraton og tok 3. plass i sin klasse.

Fra venstre: Janicke Bråthe, Marie Grønneberg og Marit Tørstad. Foto: arrangøren.

Marit Tørstad på tok 3. plass på maraton-distansen.

Casper og Kenneth Antonsen fra Rye løp begge 10 km, og Casper tok seieren i klassen M12-13.

Casper og Kenneth Antonsen. Foto: Arrangøren.

Sommerløpet

13. august ble Sommerløpet arrangert i Kristiansand, og der tok Runar Sæther 2. plassen på halvmaraton, på 1:16:03.

Sommerløpet er et flott løp i sentrum av Kristiansand, med 5 km, 10 km, halvmaraton og barneløp.

- Herlig stemning rundt løypa, og fint vær - i overkant varmt med 20 plussgrader, sier Runar. - Jeg løp dette som en del av trening/oppkjøring mot Hull Maraton i midten av september, og uten å ha sluppet opp på treningen ble det ganske så tunge ben etter hvert. Tiden var så som så, men det var en fin gjennomkjøring og alltid gøy med pallplass.