Du er her

Tøff Tønsberg Challenge-triatlon

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Lørdag 27. august ble Challenge Tønsberg avholdt for første gang. Dette er en tøff triatlon på halv ironmandistanse, med 1,9 km svømming, 90 km sykling og 21.1 km løp. Sykkelløypa går helt ut til Vredens ende på Tjøme, to ganger, og løpeløypa over det karakteristiske Slottsfjellet to ganger. Det inkluderte blant annet 100 trappetrinn, og ble en slitsom opplevelse for mange.

Ryes Heini Hartikainen ble nummer fire i dameklassen, bak danskene Michelle Vesterby og Birgitte Krogsgaard og polske Olga Kowalska, og hun vant sin klasse, på tiden 04:52:11.

- Svømmingen gikk helt som den pleier i litt sjø, jeg hadde håpet å bruke under 31 minutter. Klokka viste 33:10 og pace 1:45 min/100 m, men jeg oppdaget heldigvis at de fleste syklene hang på stativet da jeg kom opp i T1.

- På syklingen holdt jeg igjen litt på første runden, men da jeg var halvveis og ble passert av litt for mange tok jeg meg sammen og syklet en bedre andrerunde. Jeg følte meg veldig langsom, men tiden ble 2:36, med en gjennomsnittshastighet på 33,9 km/t, og et gjennomsnitt på 181 watt.

- Jeg var litt bekymret for løpingen, for i Haugesund hadde jeg problemer med magen de første tre kilometrene, men jeg hadde konkludert med at det var fordi jeg ikke hadde spist og drukket nok under syklingen.  Det gikk bedre nå, og jeg var glad for å oppdage at både beina og magen fungerte bra! Jeg hadde bestemt meg for å bare og løpe og kjenne hvordan det føltes, og de første åtte kilometrene gikk fort, gj. snittlig pace på 4:08/km, inkludert 2 kilometer på sand, men så begynte stigningen opp på Slottsfjellet, og det var en lidelse.
Men beina fungerte alt i alt bra, og selv i den harde løypa ble det nest beste løpstid på 1:39:11. Klokka viste 22,6 km., og gj. snittlig pace på 4:23/km.

Hun er alt i alt fornøyd med konkurransen, og det bør hun være, hun var raskere enn fire proffe jenter, som alle svømte fortere enn henne. Total tid ble 04:52:11. Rye ble, takket være Heini, den norske klubben med best plassering i konkurransen.

Fra Rye deltok også Kieron Villadsen (04:57:49) og André Fjeldhammer (05:05:06), som begge ble nummer 8 i hver sin klasse. Imponerende prestasjoner!

 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen