Du er her

Norges største sykkelkrossritt, "Superpokal 2016"

Egil Andreas Aasheims bilde

Ludvig Fischer Aasheim, som kom på 2. plass i forrige helgs ritt i Arendal. foto: Pål Westgaard

Førstkommende lørdag arrangeres Norges største sykkelkrossritt, Superpokal 2016, på Voldsløkka midt i Oslo. Det er fjerde gang Superpokal blir arrangert, og rittet har sin inspirasjon fra rittene Superprestige, som er en serie av sykkelkrossritt som kjøres hver vinter i Nederland og Belgia. Disse rittene har blitt arrangert hvert år siden 1983 og har en like sterk posisjon blant sykkelkrossrytterne, som verdenscupen.

Alle som følger med på utviklingen av sykkelsporten i Norge, har fått med seg at sykkelkross også i Norge er blitt en populær konkurranseform for syklister på senhøsten og vinteren. NCF har startet en NorgesCup i grenen, og Superpokal er i ferd med å bygge seg opp til en skikkelig klassiker innenfor sykkelkross. På kontinentet har sykkelkross hatt en posisjon i nesten 100 år, og det første verdensmesterskapet ble arrangert allerede i 1950. Løypene er typisk ganske korte (2-3 km), rittene går gjerne over en times tid. Rytterne må takle mange forskjellige tekniske utfordringer, blant annet hinder og bratte bakker der man må bære med seg sykkelen på skulderen. Underlaget varierer fra asfalt og grus til gress og skogsunderlag. Denne grenen trekker til seg både landeveisryttere og terrengryttere, og her har de muligheten til å måle krefter på mer «nøytral» grunn, selv om sykkelkross nok har mer til felles med terreng enn med landevei.

I eliteklassen for herrer på lørdag stiller de to Rye-rytterne som ligger best plassert i NorgesCup’en i år, Aksel Fischer Aasheim og Ludvig Fischer Aasheim. I tillegg stiller Halvor Tandrevold, Torjus Bern Hansen og Pål Christian Lødøen i Eliteklassen i Superpokal 2016 som starter kl. 14:30.
Aleksande Bøttger, Knut Steffensrud, Marit Sveen, Mathias Meyer, Sylvi Sommer, Wilmer Carrero og Yngve Øksnes er også påmeldt, de starter kl 13.

Har du lyst til å få med deg Oslos tøffeste og mest intime sykkelritt, legg lørdagsturen innom Voldsløkka, til og med værgudene er på syklistenes side i år!

Vil du se et eksempel på et sykkelkrossritt, her er en overføring fra et kjent Superprestige-ritt i Belgia:
Cyclo-cross - Superprestige Zonhoven 2016 HD

Rittresultater.no vil også teste livestreaming i målområdet, følg med på https://www.facebook.com/rittresultater/

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen