Du er her

"Den gale nordmannen" vant kjøpesenter-maraton i Örebro

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Joakim Hjortsberg/www.teamjoe.se

SK Ryes Svein-Erik Bakke vant i dag det spesielle maratonløpet som ble arrangert inne i et kjøpesenter i Örebro i Sverige. Nerikes allehanda, lokalavisen i Örebro sendte løpet direkte, og kalte ham "den gale nordmannen", som synes at løpet var litt for kort, og fullførte på tiden 3.01.28.

Svein-Erik sier selv til NA, lokalavisen i Örebro, at han tenkte han bare skulle dra og kose seg, og ta det som en treningstur, men skjønte plutselig at han lå langt fremme, og med litt cola våknet kroppen.
- Jeg siktet ikke mot noe bestemt tidsmål, men det må ha vært colaen som gjorde at jeg kviknet til og vant, sier han i direktesendingen. - Til neste år skal jeg ta med meg "min fru" som også er ultraløper, og vi skal løpe begge to, avslutter han til NA.

- Det ble en kul opplevelse og en prøvelse. Det var en dag for jobbing med min kjøpesenterfobi, men jeg får vel takke alle jentene i familien for at det gikk greit. De har over mange år lært (trent) meg (opp til) å holde ut på shopping. Det var en ganske grei beskjed å få etter 100 runder at jeg faktisk ledet hele maratonløpet.

Løpet startet kl 06.00 for at de fleste løperne skulle rekke å løpe ferdig før butikkene åpnet fem timer senere, og løperne skulle løpe drøyt 120 runder på den 349 meter langa rundbanen som utgjør gangene mellom de 104 butikkene, inne i det 44 000 kvadratmeter store kjøpesenteret.
Det var naturlig nok vindstille og ca 20 grader under løpet, men underlaget var ikke helt optimalt, et hard og litt glatt kjøpesentergulv.

Gratulerer med seieren, Svein-Erik, vi gleder oss allerede til neste år.


Bilde fra direktesendingen til NA, den kan du se her, intervjuet med Svein-Erik kommer ca. 3.19 ut i sendingen.
 

 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen