Du er her

Vel blåst terrengsykkelfestival

                                                            Foto: Bengt Ove Sannes

Syklister, støtteapparat, dugnadsvakter og publikum kan puste ut etter ei knallfin helg på Langsetløkka - for det meste i strålende sol. Regnet som kom søndag ga seg heldigvis tidlig på formiddagen. Det har vært sykkelglede i bøtter og spann, kjemping, fokus, svette, gleder og skuffelser blant de over 500 påmeldte syklistene – akkurat slik det skal være.

Rittleder Tone Kristin Larsen er veldig fornøyd med helgen og synes det har vært fantastisk moro å samle så mange sykkelfrelste på Langsetløkka.

Favnet bredt

- Spesielt gøy er det at vi har favnet både de yngste og eliten - og så mange utenlandske ryttere. I menn elite var det over 60 ryttere og mer enn halvparten av dem var utlendinger, sier hun.

Aller flest startende var det i M 11-12 år med 75 påmeldte! Dette lover godt for norsk terrengsykling fremover.

- Vi har fått mange glade tilbakemeldinger fra ryttere og andre klubber, både norske og utenlandske. “Vi kommer igjen neste år” har vi hørt mye denne helgen. Både UCI og kommissærene fra Norges Cykleforbund er fornøyde med gjennomføringen og sier at det er hyggelig å jobbe på Rye terrengsykkelfestival, forteller Tone.

Fantastiske dugnadshjelpere

- Jeg vil takke alle som har stilt opp for å lage et så flott arrangement, både de som har bistått i forkant og de som har jobbet i løpet av helgen. Uten dere så hadde det ikke blitt noen festival. Dere har gjort en kjempejobb, roser rittleder Tone Kristin Larsen

Deltagerrekord

Rye terrengsykkelfestival ble arrangert for tredje året på rad, og det ble både ny deltagerrekord og rekordmange utenlandske ryttere på startstreken. Syklister fra 15 nasjoner har vært med i helga. Rittene inngår i Norgescupen i tillegg til å gi internasjonale UCI-poeng.

Les om David Flaten som kom helt fra USA for å delta på sykkelfestivalen – for andre gang

Fartsfull kortbane

På siste dag av festivalen sto kortbaneritt for tur for 11–16-åringene, junior, senior og mas­ters-klas­se­ne. Dette innebar fellesstart i hver klasse med flere runder, der hver runde er kortere, har færre høyde­me­ter og er enk­le­re tek­nisk enn lørdagens rund­ba­ne.

Ryes Elisabeth Sveum ble nummer tre i kvinner elite på kortbane, og tok en flott andreplass sammenlagt gjennom helga. Klubbvenninne Marit Sveen tok en femteplass sammenlagt.

I kvinner junior ble det en fin fjerdeplass sammenlagt til Rye-jenta Johanne Dahl Norland.


Elisabeth Sveum i svevet under søndagens kortbaneritt. Foto: Bengt Ove Sannes.

Se fullstendige resultater sammenlagt

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen