Du er her

Sykkelsesongen

Sykkelsesongen på landeveien varer fra påsketider til frosten igjen legger is på veiene senhøstes. Vi har organiserte treninger fra påske til Styrkeprøven. Også terrengrytterne holder seg også mest på landeveien på våren. Det tar tid før stiene og veiene i marka er farbare.

Utendørssesongen innledes med et informasjonsmøte rett før påske hvor hver gruppe legger frem sine planer og interesserte kan treffe gruppelederne og sykkelkollegaer. Det blir litt "husker du...", men mest "i år skal vi..."
 
Hvordan bli med
De fleste gruppene nøyer seg med tre dager med trening i uken. Tirsdag, torsdag og lørdag eller søndag er de vanligste dagene. Har du tenkt å bli med Expresslaget eller Rye15 må du påregne mer trening.

Er du interessert i å bli med så vil vi gjerne at du sender oss en e-post på sykkel@sportsklubbenrye.no. Vi vil også at du kommer på informasjonsmøtet. Hvis ikke noe av dette passer så kan du også møte rett på en trening og ta kontakt med gruppelederen.
 
Enebakk Rundt
Første ritt hvor gruppene kjører som lag er Enebakk Rundt (ca. 80 km). Det går 1. mai. Start på Skullerudstua. Gruppene har da hatt noen fellestreninger og kanskje kjørt løypen en gang slik at folk vet hvor langt rittet er.
 
Nordmarka Rundt
Nordmarka Rundt er et ritt du bør være med i. Start og mål på Hovin skole, runden er på ca 153 km. Rittet arrangeres av Rye. Rye17 og Rye19 har obligatorisk dugnad på dette rittet. Gruppene sykler derimot "prologen", dvs. hele runden på 153 km på lørdagen og så arrangerer de rittet på søndagen.
 
Mjøsa Rundt
De fleste gruppene som skal sykle Trondheim-Oslo sykler også Mjøsa Rundt, som går 14 dager før Styrkeprøven. Det er en fin test på hvordan gruppen ligger an med treningsarbeidet. Start og mål på Feiring, litt nord for Minnesund på vestsiden av Mjøsa, ca 230 km.

Mjøsa rundt et flott ritt som gir deg en god mulighet til å teste at alt fungerer som det skal før Styrkeprøven.
 
Etter Styrkeprøven
Etter Styrkeprøven begynner sommerferien, men det er allikevel noen fellestreninger. Det legges ut informasjon i Ryes aktivitetskalender. Se egen link på forsiden.

Det er bare ett landeveisritt om høsten vi skal nevne her: Øyeren rundt. Start og mål i Rælingen. Arrangør er Rye. Expresslaget har dugnad og arrangerer dette rittet. Fellesstart og mye moro for de som liker å kjøre i tette felt. Her får du alt du ikke får på rittene hvor vi kjører organisert. Her er det rykk, folk i brudd og alt du er har sett på TV fra "vanlige" sykkelritt.

Det er mest terrenggruppen som har treninger utover høsten. Men det er en del fellesturer på landeveissykkel også. Høsten er hovedsesong for terrengrittene. Mange av dem kan det være morsomt å delta i. Vi nevner i fleng; Grenserittet, Birkebeineren, Holmenkollrittet og P4-rittet i Drammen. Stiller du med Ryedrakt i disse rittene så er du ikke alene. Trolig treffer du også folk du har trent med tidligere.
 
Vinter = spinning
Om vinteren har Rye flere spinninggrupper. Vi leier sal fra Elexia eller SATS og trener med instruktør fra Rye. Denne innendørstreningen er den eneste hvor du må betale treningsavgift. Det legges ut informasjon om disse treningene hver høst. Expresslaget trener også sykkel ute igjennom hele vinteren, men det blir for de spesielt interesserte. Det er også en gruppe som trener styrke inne på Idrettshøyskolen hver vinter. Utmerket trening for deg som har problemer med rygg eller lignede. Ellers anbefales det sterkt at du trener på ski om vinteren. Skigruppa til Rye har et eget opplegg som du er velkommen til å delta på. Mer informasjon finner du på sidene til skigruppa.

Gruppe: 
Landeveissykkel
Tren med oss
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese