Du er her

Fin treningssamling for Rye elite terreng

Marit Sveen, Sylvi Sommer, Else Bratteland, Jens Bergmann og Torjus Bern Hansen fra Rye elite terreng har vært på treningssamling i Livogno og syklet ritt i Swiss bike cup. 

Vi jentene og Torjus kjørte «Ryebilen» nedover, og tok ferga fra Larvik til Hirtshals torsdag 22. juni. Tusen takk til landeveisgruppa som lot oss overta bilen midt i NM-uka, dette gjorde reise og opphold mye enklere for oss!

Vi kjørte gjennom Danmark, og et stykke ned i Tyskland, før vi overnattet på et motell langs motorveien. Fredag ettermiddag ankom vi Sveits og den lille byen Andermatt, hvor vi på søndagen skulle sykle ritt. I Andermatt møtte vi Jens og faren Knut som hadde kommet seg ned på egenhånd.

Etter å ha syklet gjennom rittløypa, konstaterte vi at den var ganske ulik løypene i Norgescupen; mye gress og grus, litt asfalt, få tekniske elementer og kort rundetid. Som kjent er nivået på sveitsiske terrengsyklister veldig høyt, og idretten har en høy status i landet.

Det var god stemning langs løypa med mye publikum som heiet oss fram. Resultatmessig havnet vi et stykke bak, men alle hadde en god opplevelse! For å illustrere nivået på rytterne kan det nevnes at i kvinneklassen var pallen i Andermatt også topp 7 i WC i Andorra helgen etter.

Etter rittet på søndagen dro vi videre til fantastiske Livigno i Italia. Her var vi på treningssamling frem til fredag 30. juni. Livigno er en liten fjellandsby som ligger på ca. 1800 moh. Byen er omkranset av høye fjell på alle sider, med et utall av kule sykkelstier. Vi syklet flotte turer guidet av Jens, tok gondol opp i 3000 meters høyde og syklet flytsti ned, og fikk også mange gøye turer i bikeparken. Alt dette er super trening!

Livigno er et eldorado for terrengsyklister, og vi fikk trent bra både fysisk og teknisk gjennom hele oppholdet. Vi håper at dette kan bli en årlig tradisjon, jeg tror det er nyttig både for det sosiale innad i elitegruppa og for motivasjonen foran høstsesongen.

En stor takk til Rye for regi og støtte, og en spesiell takk til Knut Bergmann v/ITC for solid sponsing av turen!

 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen