Du er her

Internasjonale stjerner til terrengfestivalen

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Elisabeth Sveum i luftig svev under fjorårets terrengsykkelfestival. Foto: Bengt Ove Sannes

Den første helgen i mai arrangerer Rye tredagers terrengsykkelfestival, og tirsdag kveld var det omkring 360 påmeldte, blant dem er bronsevinner i rundbane fra London-OL 2012, Marco Aurelio Fontana fra Italia, og i tillegg til Fontana kommer også Mario Costa fra Portugal, Sebastian Fini, samt en rekke svenske, danske og finske ryttere.

– Det er jo en anerkjennelse å få så profilerte ryttere på start. I tillegg er det en utrolig mulighet for våre norske ryttere å få matchet seg mot utlendinger, sier Tord Bern Hansen til terrengsykkel.no, og trekker fram at i kvinner elite er det ni nasjoner representert.

Han tror utlendingene fristes av UCI-poeng, og med tre ritt på tre dager er det potensielt mye å hente. Rittfestivalen kjøres etter samme mal som i fjor: tre dager med tre ulike formater. Fredag er det tempo, lørdag er det kortbane og søndag er det rundbane.

Etapperittet har UCI S1-status for eliteklassene i menn og kvinner senior. For juniorklassene har rundbanerittet for første gang fått UCI C1-status, samt at rittene inngår i Norgescupen for menn og kvinner elite junior og senior.

– For klassene menn og kvinner 15/16 år er rittserien dessuten sesongens eneste mulighet for etapperitt over tre dager i terreng for denne aldersklassen, og har status som nasjonale rankingritt, sier Tord.

Videre er rittene på lørdag og søndag en del av mastercupen, og også åpne som frittstående arrangementer for alle aldersklasser.

Ordinær påmelding på nett i eliteklassene er nå stengt, mens ordinær påmelding stenger 29. april for alle andre klasser. Etteranmelding på nett er mulig fram til to timer før start i klassen.

Vi håper det også i år kommer rekordmange barn og unge til løypene på Langsetløkka, og trenger derfor alle de dugnadsarbeiderne vi kan få. Er du ikke påmeldt ennå, kan du melde deg som dugnadsarbeider her:

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen