Du er her

- Jeg er ydmyk som bare det, og gleder meg og gruer meg og alt på en gang

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Kristin testet VM-løypa i dag. Foto: Jah Langleite

I morgen starter VM for masters i Varese i Italia, og Rye-damene Kristin Falck, Adelheid Huuse og Maria Kalland er på plass.

Fantastisk landskap

Kristin kombinerte ferie og trening og dro ned for en uke siden.
- I forrige uke var fryktelig varmt, men denne uka er det kjøligere, sier hun. Dessverre er det meldt mye regn fredag da vi kjører stafett. Så får vi se hvordan været blir på fellesstarten søndag, det er ikke ønskelig med regn med så mye opp og ned. Vi får 130 km, med 2000 høydemeter, fem klatringer og masse kneiker, samt noen heftige og tekniske utforkjøringer. Så her er det ingen steder å gjemme seg, og det blir hardt fra start til slutt. Men for et fantastisk landskap, og nydelig trasé! Helt herlig, forteller hun.


Kristin Falck i Nordisk Mesterskap for et par uker siden, foto: Bonsak Hammeraas, Ås avis.

Ydmyk som bare det

- Jeg har studert startlista litt, og er ydmyk som bare det. Her er det skikkelig gode ryttere som stiller, med både timesrekorder på tempo og tidligere verdensmestere, og klatrere av en annen klasse. Så dette her er skikkelig saker. Så både på tempo og på fellesstarten blir det knallhard konkurranse, og jeg tør ikke forskuttere noe om utfallet. Har en anelse om hvilke tre som tar pallen på tempo i min klase. Jeg har nok ikke det som skal til for å nå opp der. Men på fellesstarten er jeg noe mer usikker, for her kan det være mange overraskelser. Jeg vet om noen i hvert fall som har seriøst heftig klatrefot, så dette skal bli beinhardt. Men – jeg skal bite fra meg så godt jeg kan, og så får vi se hva det holder til. Og uansett så er det moro å være med, og ekstra gøy når nivået er så høyt og arrangementet så profft. Hadde liksom litt ambisjoner om pall på fellesstarten, men har justert meg litt etter at startlista ble klar ...

Så jeg er nervøs, spent, engstelig, frydefull, gleder meg og gruer meg og alt på en gang, avslutter hun.

Dobbelt norgesmester og dobbelt nordisk mester

Kristin Falck har hatt en helt eventyrlig sesong i år, og hatt stor framgang på tempo. I tillegg til at hun ble dobbelt norgesmester og dobbelt nordisk mester i år, har hun kjørt flere norgescuprunder. Hun tok 7. plass på tempo (Mot klokka) på Ilseng (Gylne gutuer) hvor alle de beste stilte, og ble nr. 4 på 3. etappe og nr. 9 totalt i Tour de Hallingdal, og slo i begge rittene flere proffer.

Ett sekund bak tredjeplassen

- Vi stilte lag på lagtempo i NM i Sandefjord og var kun ett sekund bak 3. plassen, forteller Adelheid. Det var heller ikke veldig langt opp til 2. plassen. Vi var beste lag på Østlandet, og nok en overraskelse for konkurrentene. Det sekundet vi tapte, må jeg ta skylda for – opptil flere ganger. Jeg er urutinert, mens Kristin og Elisabeth er svært stødige og sterke.


Kristin Falck i Nordisk Mesterskap for et par uker siden, foto: Adelheid Huuse.

Langt og hardt

Kristin satte også 3. beste tid på Strava opp Sa Calobra på Mallorca i april, rett bak 2. plassen. Det er helt vanvittig. Hun har også, så vidt meg bekjent, de tre grommeste QOM'ene i byen: Tryvann, Grefsenkollen og Kongeveien. Kongeveien tok hun i sommer. Dette lover godt foran VM. Årets VM-løypa er lang og hard, med mange høydemeter. Det burde passe Kristin godt, for å si det mildt, sier Adelheid.

Selv har Adelheid vært forfulgt av uhell, og hun stiller i VM relativt nyoperert for kragebeinsbrudd. Men Adelheid er tøff, gir seg ikke og stiller til start på tempoen i morgen torsdag kl 9.51.


Adelheid testet VM-løypa i dag. Foto: Jah Langleite

Konsentrerer seg om ett ritt

Til start på tempoen i morgen stiller også Maria Kalland. Hun kvalifiserte seg til begge rittene da hun ble dobbelt Norgesmester under NM i år, for andre året på rad. Men dessverre skal hun reise utenlands på søndag i forbindelse med jobben, så hun måtte derfor velge bort fellesstarten. - Men det blir en fin erfaring å stille kun på ett ritt, så kan jeg konsentrere meg om det, sier hun. Gleder meg til å kjøre i morgen!


Maria Kalland spurtet inn til bronse i sin klasse på fellesstarten i Nordisk Mesterskap for et par uker siden, foto: Bonsak Hammeraas, Ås avis.

Tempo, stafett og fellesstart

Både Kristin, Adelheid og Maria kjører tempo torsdag 29. august.
Kristin kjører stafett fredag, et lag med fire ryttere: Bård Røsok (Rye-rytter som har syklet på XP frem til denne sesongen, nå kjører han for team Trek Subaru), Arvid Johannessen og Jone Ellingsen (ikke Rye-ryttere). Kristin kjører også fellesstarten på søndag, Adelheid kjører kanskje, og kanskje ikke..

Mer om VM på arrangørens hjemmeside her.


Godt støttepersonell er viktig å ha med seg. Foto: Jah Langleite

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen