Du er her

Ecotrail Paris

Kenneth Antonsens bilde

Fra Versailles til Eiffel til fots. Ecotrail konseptets start. En reise i verdenshistorien.

Våren i Paris er i seg selv ett av verdens fineste steder. Frankrikes historie er en av Europas mest fargerike. I årene fra 1500 til 1700 levde det personer som satte preg på sin samtid og de formet vår tid.  Byen og omegn er fylt med flotte fantastiske bygg og plasser, og her i dette landskapet går altså Ecotrail Paris av stabelen.

Det praktiske  - viktigst av alt  - vær din egen Christoffer Colombus.

I kort trekk, flyturen til Paris er relativt billig, selv fløy jeg med Norwegian og betalte under 2000 kroner tur -retur.  Overnatting, mitt aller beste og sikreste tips, velg ett hotel ved byens Jernbanestasjon. Alltid bra utvalg og en jernbanestasjon er alltid ett knutepunkt til all annen offentlig kommunikasjon. Dermed er det bare å ta toget fra Flyplassen til jernbane-stasjonen, og du er fremme like lett som flytoget her hjemme.

Opplev historien og monumentene løpende blant dem.

Jeg er veldig glad i historie, og har hatt som hobby å lese idehistorie ved universitet i Oslo. Dermed blir fransk historie sentralt. Uansett om man liker historie eller ei. Så er Versailles med Ludvig den 14 Solkongen et sted som tar  pusten fra deg Det er ett helt unikt og spesielt verdenshistorisk sted, som du bør få med deg i livets løp. Det finnes bare nettopp her, og når jeg kom gående opp trappen og skuet slottets prakt. Følte jeg en intens glede over å se noe så usedvanlig mektig. Mitt tips, er å stå ytterst på trappen, se på slottet og snu deg rundt for å få med deg parken. 

Ta deg tid til utsikten.

Jeg er ikke medlem i Rye for å bli best. Jeg har vært medlem i klubben i over 10 år fordi det er ett fantastisk hyggelig miljø, men en enorm bredde. Vi i Rye har ett utrolig inkluderende mijlø, som vi skal være stolte av og kringkaste så  mye vi kan. Vi er både elite og bredde. Jeg er i ytterste bredde, og har kommet frem til at jeg finner utrolig stor glede i å slutte å mase med personlig rekorder og beste tider. Fant ut at jeg ikke rakk å få med meg noe av det jeg synes er fint. Som denne utsikten for eksempel ved første matstasjon. Jeg spiste suppe og satt rolig i 20 minutter i vårsolen, etter den lange vinteren her hjemme i Norge og koste meg voldsomt. Så noenganger er det fint å ta seg tid.

Glede deg over terrenget

Jeg løp 45 kilometer og det var en fin trase. Den var 900 høydemeter så spar litt på kreftene.  Du vil løpe på fine stier, fantastiske parker, du vil løpe langs Seinen og du vil løpe i mål ved ett ikon som leder deg inn mot byen som en magnet.  Jeg garanterer en opplevelse for resten av livet og som vil bli en del av deg. 

Jeg la ut en film på min facebook side. hvor jeg har filmet løpet. Her kan du få med deg min tur. 

Hilsen 

Kenneth

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese