Du er her

Nipkollen Challenge 2019 Beste løpeopplevelse noensinne.

Kenneth Antonsens bilde

Ord kan ikke beskrive hvor fantastisk flott dette løpet er. Det var en nytelse å oppleve. Det var et Norge i miniatyr med utsikter og landskap man ikke trodde fantes så nær byen.  Du får alt!

Dette løpet må du bare løpe! 

Er ikke helt klar over hva som trakk meg mest til løpet jeg tilfeldigvis snublet over. Kristian Fagerhus som forøvrig var en skikkelig god skikross kjører tidligere startet løpet i sin tid. Ifølge Kristian er hovedmålet med løpet i  "Gi noe tilbake til idrettsmiljøet i nærmiljøet". Slike ambisjoner går rett hjem hos meg.

Norge i miniatyr

Det Kristian og hans dugnadsgjeng i tillegg byr på er ett Norge i miniatyr, 5 minutter fra Gardermoen. Det var også en faktor som vekket min oppmerksomhet og som fikk meg til å melde meg på.  Jeg er usikker på om Kristian selv forstår hvor stor appell dette løpet vil kunne ha. Men for å si det slik, jeg kommer til å oversette denne artikkelen og sende til Kristian slik at han kan legge det på sine hjemmesider. 

Dette løpet byr på 3 stigninger til fjell over 500 meter. Hvor man blir belønnet med utsikter man bør  stoppe opp i løpet for å se.  Her i form av artikkel forfatteren som definitivt tar seg tid ved Nipkollen og som deltar som tur. Løpets andre fjelltopp Klofjell er den høyeste av de 2 utvalgte med sine 665 meter over havet. Opp til denne får man en følelse av å være på fjellet. 

Det er i tillegg et skikkelig terrengløp. Løpet tilfredstiller derfor den krevende og raske terrengløperen, men er også tilgjengelig nok for folk flest som ønsker seg en tur. 

En av fordelene ved å bli voksen er at man begynner å forstå begrepet tid. Nemlig det at man skal respektere den for den går veldig fort. Men man finner også ut at tiden kan gå behagelig sakte om man lar den få lov. 

Alt jeg elsker med landet mitt fant jeg i Nipkollen Challenge. Jeg har snart løpt 200 løp, og syklet over 130. Men jeg har aldri noensinne blitt så overrasket. Allerede etter 7 kilometer tenkte jeg:

"At jeg ikke ønsker det skulle ta slutt". 

Det skal også sies at jeg i min iver etter å se, oppleve eventyrskog, fuglesang, bekker, fjell, klappe en hund, og navigere over myrer. Klarte å løpe 5 kilometer feil. Selv da ville jeg ikke at det skulle ta slutt. Forøvrig, jeg kom av den grunn desidert sist, med hele 18  minutter opp til nest siste plass. Men makan til applaus jeg fikk når jeg rundet hjørne ved Maura skole har jeg aldri opplevd tidligere. Det var fantastiske rørende og hyggelig å bli tatt imot slik som aller siste mann. 

Takk skal dere jaggu ha hele gjengen. Både de jeg tok bilde av og de jeg ikke fikk fanget. 

Spesiell takk til deg Jørn. Jeg traff deg hele tre ganger. 1 gang viste du meg en fantastisk utsikt ( og forklarte meg veien) 2. gang ble jeg veldig overrasket over å møte deg igjen 3. gang motiverte du meg ned til mål.  Takk for at dere ventet.

 

Anbefaler jeg løpet. Ikke bare anbefaler, men jeg mener bestemt at du ikke kan bedrive løping uten å få med deg denne.

Glimrende, dette er å leve og min Runners high.

Kenneth

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen