Du er her

Jubel og syrefest på Lillehammer

Sist helg ble det avholdt Norges Cup i terrengsykkel på Lillehammer. Mange aktive regner løypene på Lillehammer som de mest krevende vi har både fysisk og teknisk. Etter en kort startloop møter utøverne en lang sammenhengende stigning som gir makspuls allerede før de tekniske partiene starter. Heldigvis gjøres det mye godt treningsarbeid i Rye og mange av våre utøvere viste seg skikkelig frem.

Helgens Norges Cup ble arrangert over tre dager og åpnet fredag med kortbane for junior, senior og master. I senior syklet Jens Bergman meget sterkt og kom inn til en fin 5. plass. I juniorfeltet dominerte Rye og endte med hele 4 ryttere blant de 11 beste. Dette er meget sterkt. Edvard Sandvik lå lenge på en klar 2. plass, men en punktering før siste runding fratok ham en pallplass. Morsomt er det da at en av våre andre ryttere viser krefter. I siste forsering av den beryktede motbakken viste Lars Hurum kjempekrefter og sikret en sterk 3. plass. Aleksander Falkenberg Dokset fulgte rett bak med en fin 5. plass. I Master viste Marcel Marek seg frem og vant M30-34.

Lørdag øste regnet ned og omgjorde arenaen til et gjørmebad. De yngste deltagerne opp til 10 år syklet denne dagen tempo. For klassene 11-16 år startet dagen med tekniske øvelser som dannet grunnlag for en påfølgende jaktstart. Dette er et spennende rittkonsept der utøverne både må vise gode tekniske ferdigheter og kjørestyrke. Det er også en krevende øvelse da konsentrasjon og evne til å nullstille er sentralt for å lykkes. Også her viste Rye seg frem med mange gode prestasjoner. I M11-12 vant Håkon Eiksund Øksnes med en liten sykkellengde foran Kristian Heggelund Dahl. Også Kamilla Aasebø fortsetter å imponere og som førsteårs rytter i klassen K13-14 sikret hun en fin 2. plass. I M15-16 viste Niklas Teige Hafsten god allsidighet og kom inn til en sterk 6 plass i et stort startfelt.

Søndag skinte igjen solen når det var tid for tradisjonell rundbane for alle klasser. Igjen viste Håkon og Kristian sterk innsats og kom inn til 2. og 3. plass i M11-12. Kamilla viste nok en gang styrke og kom inn til en ny 2. plass. Svært gledelig var det også at Eivind Fougner kjempet seg inn til 3. plass i M15-16. I M junior viste Rye igjen sterk laginnsats med hele 3 ryttere på topp 10 denne dagen med Edvard Sandvik som best av våre med 3. plass. Samme plassering fikk også Ida Sofie Huseby i K junior.

Også denne dagen satte våre Master ryttere preg på feltet. Anders Seim vant M30-34 tett fulgt av Marcel Marek. Klasseseier ble det også til Petter Jørgensen i M35-39.

Ekstra gledelig er det at mange av våre yngste ryttere stilte til start i Lillehammer. Neste runde i Norges Cup går under NM i Son 22.-23. juni. Da håper vi at enda flere av våre melder seg på og setter farge på rittet. Påmelding kan gjøres her: https://signup.eqtiming.no/?Event=Soon_CK&lang=norwegian