Du er her

Steinbruddet – et spektakulært sykkelritt

Landeveis Cup Øst er en serie ritt for ryttere i alderen 10-16 år. Rittene avholdes som en serie på 8 ritt med en blanding av fellesstarter, tempo og sprint. På onsdag var Rye arrangør og hvilken sykkelfest det ble. Rittet "Steinbruddet" er en nyvinning i landeveiscupen og ble avholdt på den lukkede rulleskiarenaen på Lillomarka. En arena uten biler øker tryggheten og både deltagere og kommisærene fra forbundet var storveis fornøyd med det nye konseptet.
 
Rittet ble kjørt etter samme prinsipp som sprint med innledende heat som dannet grunnlag for inndeling i finale heat. Alle rytterne fikk dermed anledning til å prøve seg i to omganger i den kuperte og tekniske løypen som krever både klatrestyrke og god svingteknikk.
 
Flere Rye ryttere hadde sterke prestasjoner. Den aller yngste klassen ble vunnet av Annabelle Braaten som fikk en flott premie i samme stil som vinneren tildeles i Paris Roubaix. Håkon Eiksund Øksnes vant A-finalen i M11-12 foran Kristian Heggelund Dahl. Ellers vant Kamilla Aasebø J13-14 og Celine Braaten J15-16. Mikkel Galaaen fikk også en fin 2. plass i M13-14.
 
Vi retter en stor takk til initiativtager og rittleder Pål Braaten samt øvrige frivillige som sikret at årets arrangement fikk skryt fra alle hold. Vi føler oss trygge på at rittet Steinbruddet har kommet for å bli.Foto: Øystein Heggelund Dahl

Se også denne filmen for en stemningsrapport fra arrangementet.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen