Du er her

- Vi stiller på start i Trondheim for å vinne

Inger Heiberg Woxholtts bilde

De 24 syklistene på Ekspressen som skal sykle Trondheim-Oslo starter kl. 03.30 i natt.

Sikre kilder forteller at de fleste fra Rye Ekspressen (XP) nå er på plass i Trondheim for å sykle Den Store Styrkeprøven. - Stemningen er nervøs, men optimistisk, sier sjefen for støtteapparatet, Pål Kristoffer Sørvoll, som dessverre er skadet og ikke får syklet selv i år.


Foto: Pål Sørvoll

Ekstra morsom er det at Michelle Engebretsen, som tidligere har lagt ned uante mengder arbeid for XP som sjef for støtteapparatet, i år selv skal sykle på laget.

De som starter med XP kl 03.30 i natt er:

Anders Åsberg
Andre Undrum
Axel Fehlau
Erling Thunæs
Geir Lien
Gunnar Loe
Haakon Magan
Jo Engebretsen
Joachim Gridset Setnes
Karl Joachim Lyngstad
Kjetil Kviseth
Martin Lipass Schei
Michelle Engebretsen
Per Arne Helgesen
Rune Holden
Rune Helgesen
Rune Hamann Olsen
Thomas Hermansen
Thomas Pettersen
Thor Hæstad
Tom Korneliussen
Øystein Garshol
Lars Salvesen
og Kenneth S. Paulsen.

Kenneth skal gi seg på Hjerkinn.

- Vi har hatt mye frafall i løpet av året, og har nå 25 ryttere i stallen, fortalte Jo Engebretsen til Landevei for en ukes tid siden. - I tillegg fikk vi et frafall grunnet sjukdom helt på tampen, og stiller med 24 ryttere til start i Trondheim.

- Selv om vi i år er i en helt annen situasjon enn tidligere, har laget likevel hatt en god oppkjøringssesong med sterke resultater på de rittene de har stilt opp i. 

Mjøsa Rundt, som gikk 9. juni og var siste oppkjøringsritt, ble en opptur, og XP ble nummer to til tross for vesentlig færre ryttere til start enn rivalen Trønderekspressen.

- Vi stiller på start i Trondheim for å vinne, sa Rune Holden videre til Landevei. Det er en distanse vi har erfaring med. Det er stygglangt, og det er mange faktorer som spiller inn, og det kommer til å bli et rotterace, men dette kan vi, avsluttet han.

Les artikkelen om XP i Landevei her.


Foto: Pål Sørvoll

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen