Du er her

XP: Mange måtte grave dypt, så i dag var sølv en liten seier

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Styrkeprøven

Trønderekspressen har de siset tre årene vært veldig sterke, og denne helgen sikret de seg den tredje seieren på rad i Styrkeprøven, på tiden 13:59:01. Ekspressen ble nummer to, på 14:24:28. Lag nummer tre ble Holmenkollen CK, som brukte 15:09:28.

Ekspressen, XP, som tidligere har vært i den situasjonen at de har hatt mange interesserte, og laguttak tidlig på året, har i år vært i en annen situasjon.

- Vi har hatt mye frafall i løpet av året, og har nå 25 ryttere i stallen, fortalte kaptein Jo Engebretsen til Landevei for en ukes tid siden. I tillegg kom det et frafall grunnet sjukdom helt på tampen, så 24 ryttere stilte til start i Trondheim.

Pål Sørvoll, som er skadet og selv ikke kunne sykle, var sjef for støtteapparatet, fortalte at stemning før start var nervøs, men optimistisk.

På Hjerkinn var det kaldt og mye sidevind. Kenneth sto av i Hjerkinn som planlagt.  


Hjerkinn, 10 m/s. Foto: Anne Sørvoll.

På langestoppet her lå XP 8.30 bak trønderne, og dette forspranget skulle vise seg å bli større.


Ved Lena, bare 15 mann igjen. Foto: Anne Sørvoll.

Ved Lena var de bare 15 mann igjen i rulla, og ved Eidsvoll lå de 22 minutter bak trønderne, som var lagt flere, og kom i mål med hele 25 av 30 mann. De klarte også å holde unna de andre lagene med svært god margin.


Ved Kjeller, foto: Andra Lund


Ved Kjeller, foto: Andra Lund


Ved Kjeller, foto: Andra Lund

Michelle Engebretsen har tidligere vært sjef for XPs støtteapparat, men ekstra morsomt var det at hun selv stilte til start, som eneste dame.

– Et av årets store mål har vært å sykle med Rye XP, sier Michelle.
Litt kjipe og korte opptredener i oppkjøringsrittene gjorde sitt for nervene på start i natt (ja, kl. 03.30 er natt til lørdag, og ikke lørdag morgen). Jeg var ganske sikker på å klare to timer, fikk et lite håp om første langing på 10 mil og en fantasi om å komme til langing på fjellet, Hjerkinn 16,8 mil. Supporten ble litt overrasket da jeg trilla inn på langing, og attpåtil trilla UT igjen med gutta også! På Harpefoss, 28,9 mil, skjønte jeg ingenting selv "hvordan kom jeg hit, Anne? Og da jeg trilla ut som nr 2, og fortsatte var jeg selv vantro. Etter 34,4 mil sa beina stopp, men altså! For meg er det i dag like godt som seier. Totalt ble det 36,4 mil før jeg tusla inn i bussen. Motivasjonen for neste år med gutta er på topp, da skal jeg helt inn! avslutter Michelle.

Vi gratulerer XP med overraskende godt resultat, forholdene tatt i betraktning!

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen