Du er her

Hytteplantesten 2019

Kenneth Antonsens bilde

Sommerferien er definitivt over for i år. Ringerike kommune og Buskerud fylke byr nå på en rekke flotte løp. Hytteplanmila, Ringeriks Maraton, Drammen Halvmaraton, Eggemomila kommer nå på rekke og rad.  Lørdag den 10 august var det tid for Hytteplantesten 5 km raske (44 høydemeter)  i lysløypa ved Eggemoen Flyplass. Simon og Christoffer innenfor topp 20!

Bilde over fra venstre: Kenneth Antonsen, Simon Tsuruta Pedersen og Christoffer Hagen og Bjørn Ragnar Tangen

4 Rye løpere til Start:

Selv har jeg løpt dette løpet siste 3 år og synes det er en utrolig flott trasee. Første gang jeg meldte meg på tenkte jeg dette var ett lite sjarmerende løp. Men den første jeg ser er vår egne Runar Sæthre, Okubamichael Fissehatsion,Gishe Abdi Wako med flere.  Da forsto jeg at dette løpet kun times tid unna virkerlig trekker til seg de aller beste. Det går med andre ord rakst. I år var feltet om mulig enda sterkere,  på kvinnesiden stilte Marthe Katrine Myhre ( vinner av NM maraton og en haug med andre løp) og Karoline Næss. Mens hos menn Senay Fissehatsion, Ronny Losoa ,Magnus Tuv Myhre, Awet Nftalem Kibrab, Michael Ande Tesfamichael for å nevne topp 5. Ikke at jeg personlig er så veldig opptatt av dette . Da jeg er med for å ha det gøy. Men for å sette Ryeløpere Simon Tsuruta Pedersen og Christoffer Hagens resultater i perspektiv. Begge gutta har levert knallgode resultater tidligere, Simon løp blant annet  Berlin halvmaraton på 1.18.  

Av en eller annen grunn er det i dette løpet jeg har min aller beste "hardeste" økt i året. Muligens fordi jeg har bygget opp overskudd ( i år ødela jeg i tillegg noen ribben, så jeg har nesten ikke fått trent i sommer) og fordi jeg løper med lave skuldre. Tenke at om jeg løper i nærheten av ifjor så er det bra.  Jeg løp omtrent 10 sekunder raskere så jeg ble veldig overrasket .  Bjørn Ragner Tangen, som kom ett sekunder etter var også veldig godt fornøyd, med innsatsen.  Hvor vi begge selvsagt var enig om at vi sprengåpnet og at det var hardt. Jeg ble potte stiv, farten gikk ned men jeg klarte å holde pulsen og trøkke oppe. Dermed er jeg veldig godt fornøyd. 

Topp 20 i det feltet?

Både Bjørn og jeg var fornøyd med dagen hvor begge er i klasser over 40. Så her presterer vi bra. Men jeg er spesielt interessert i hvordan de to unge gutta tenker underveis. Husk at dette er ikke asfalt løyper som gir bra trøkk i underlaget. Her snakker vi litt regntunge lysløyper med tildels mykt underlag og som bilde av traseen over viser en haug med svinger. Senay Fissehatsion vinner på ( for meg) utrolige 14.48 ny løyperekord.. Men topp 5 er mer eller mindre proffe. Jeg fikk hjelp av Rye Gutta til å fortelle hvordan opplevelsen var, hva tenkte de mens de løp. Da jeg vet det er mange som liker å lese om det, og lærer av det.

Her er Simons opplevelse:

"Offisiell tid 17:24" 

"Åpnet selvfølgelig altfor hardt, ble dratt litt med i front da startskuddet gikk. Følte meg bra da, men i visshet om at det kom til å slå hardt tilbake senere i løpet. Ble ikke så mye bedre av at jeg mistet en del rygger etter den første kilometeren, og ble løpende alene stort sett resten av løpet. Km 3 og 4 var spesielt tunge, underlaget var noe seigt og sugde krefter. Klarte likevel å mobilisere litt på slutten igjen og kom meg i mål til ny pers. Alt i alt fornøyd med en god økt, men merker at man sjelden trener nok i den farta som trengs for å presse ned tidene på 5km." 

Her er Christoffer sin opplevelse: 

"Offisiell tid 17:43" 

"Lot meg rive med i starten, som er en liten tabbe som påvirker resten av løpet. Klamret meg fast til en km-tid på rundt 3:30, men det ble tungt etter hvert. Syre de siste 2 kilometerne. Fornøyd med sluttiden, men ikke helt med disponeringen av krefter underveis i løpet. Noterer meg at en inaktiv sommer heller ikke gjør formen bedre, men ser frem til en fin høstsesong."

Simon og Christoffer løper forøvrig Ringriks maraton team neste helg, hvor de i fjor kom på 5 plass. Blir spennende å følger, jeg tenker de har stor sjanse å vinne.

Avslutning Kenneth:

Synes det er ekstraordinært morsomt at vi har så mange gode løpere i Rye. Vi har bredden og ikke minst vi har tilbudet for alle. Vårt miljø er ikke utpreget elite, men de finnes hos oss også.  Så bli med på treningene.

Jeg møter også medlemmer jeg ikke har møtt tidligere. Ser du meg så må du komme bortom. 

Takk for at dere deler karer, og takk for hyggelig prat. 

 

 

 

 

 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen