Du er her

Primiero Dolomiti Marathon

Oddvar Røstens bilde

Fem løpere før start, f.v. Trond Hansen, Oddvar Røsten, Hild Sissel K. Vannebo, Kim Morten Smeby og Johannes Økland.

Lørdag 6. juli gjennomførte jeg mellomdistansen i Primiero Dolomiti marathon i Italia på 26 km. Dette var dag 6 av 5 Trails Dolomites, en drøy ukes sportsreise med 7 dager løping arrangert av PWT Travel.

Vi var kun 15-16 personer (av ca. 43 deltakere på reisen) som ble busset ut til start for Primiero Dolomiti marathon, ved San Martino di Castrozza: 6 km, 26 km og 42 km. Målgang i Fiera di Primiero . Samme for alle distanser. Vi delte oss, ved at 7 stk løp 26 km, og resten løp 6 km traseen, som hadde prosentvis betydelig større stigning per kilometer.

26 km-løpet var tøft med mange motbakker, men enda mer utfordrende kunne det oppleves med enda lengre nedstigninger. Fint at det var 4 slags underlag for veier og stier. Grusveier, veier belagt med svært ujevn steinsetting, myke skogstier, tekniske skogstier, og til slutt, bratte bakker ned på asfalt.

Alt i alt, det var et vakkert sted å løpe, og arrangementet var topp. Antall deltakende på 26 km skal ha vært ca. 1000. Jeg skal ha svidd av 2600 kalorier som jeg ser som høyt i forhold til 26 km. Ekstra morsomt var at Hild Sissel K. Vannebo fra Namsos tok klasseseier F50-54 år. Så feide hun gjennom løypa på en time raskere enn undertegnede. Kan legge til at det ble utrolig varmt på slutten, og at jeg fokuserte på å holde et tempo jeg kunne klare helt inn på slutten. Det var ikke bare lett. Oppmuntrende at man faktisk må til mål for å nå slutten og rekke frem til dagens øl  :-)

Godt at denne lille byen Fiera di Primiero har en dyp vannfontene akkurat ved målgang. Kaldt, men deilig vann nådde toppen av låra. Det var utrolig bekvemt.

Sportsuret viste 510 høydemeter, samt 1210 meters nedstigning. Løpet høyeste punkt ligger på 1685 moh. Dette må har vært årets beste treningsøkt, så langt for meg. Denne uken har gitt et stort løft. Selv om jeg tok en dag fri fikk jeg like mange km som planlagt for denne uken.

I tillegg sto Seisers Alm halvmaraton neste dag, søndag, siste dag. Jeg var ikke påmeldt Seisers Alm halvmaraton som vi skal til. Planene var på kose seg med mobilkamera og de mange kafeer i dette unikt vakre området.

26 av reisens deltakere var på meldt.  Jeg skaffet meg EL-sykkel, fulgte løpet, fotograferte norske deltakere pluss en utrolig vakkert sted på kloden. I tillegg til venner i Team Kopland, zoomet jeg inn mange løpere fra Bergen. Særlig var Varegg og Melkesyre representert. Sånn sett fikk jeg med meg hele den vakre halvmaraton traséen.

Fakta fra mitt løp, Primiero Dolomiti Marathon:
https://flow.polar.com/training/relive/3645238561 (slå på lyd, musikk)

Video av traséen;
https://video.relive.cc/9570426991_strava_1543756753590.mp4

Resultater:
1. velg 26 km.
2. sett in Nor ved søk (Cerca)

https://www.endu.net/it/events/primiero-dolomiti-marathon/results

Etappene:
5 Trails Dolomites, (For de fleste dager hadde vi alternativer mellom kortere og lengre traséer. De lengste gav de størst opplevelser, så klart.)

Etappe 1. Passo-Rolle etappen
Etappe 2. Cermis etappen (inkl. den berømte monsterbakken, jeg fant et alternativ, vi hadde tross alt flere tapper foran oss)
Etappe 3. Passo Oclini etappen
Etappe 4. Passo di Principe etappen
Etappe 5. Bellamonte etappen (min fridag)
Dag 6. Premiera Dolomiti marathon
Dag 7. Sesmers Alm halvmaraton (jeg på el-sykkel)

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen