Du er her

SK Rye satser på Vätternrundan i jubileumsåret

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Sportograf

Vil du sykle Vättern rundt (VR) neste år, på under 8 timer? Vi er en gjeng på foreløpig rundt 10 stk som ønsker å få til dette og vi mangler foreløpig en del på laget.

Rittet er 12./13. juni 2020. Vi håper på å bli tildelt starttid i SUB-8 gruppene som har start mellom 12:00 og 13:59 lørdag 13. juni, dette avklares i andre halvdel av oktober.

Vi var en gjeng som syklet VR i 2019, og da gjorde vi det sånn at man trente sammen med sitt Trondheim-Oslo lag og så hadde vi et par fellesøkter i forkant av rittet. Vi ser for oss dette også neste år selv om ambisjonsnivået  nå er mye høyere.

Dersom du vil sykle VR med SK Rye så ta kontakt med Roger Hauglid på mob 92 09 40 66 eller mail roger at hauglid punktum no.

Lange tradisjoner

Visste du at Rye har lange tradisjoner også for å sykle Vätternrundan?

"Er du sykkelgal, sykkelfrelst eller bare sykkeltrimmer bør du minst en gang i din sykkelkarriere være med på dette gigantiske sykkelshow" skrev Ryeposten i 1984, da Oddvar Døssland var Ryes egen "Vættenrunderyesportsdirektør".


Her er laget som syklet Vätternrundan i 1984. Foto fra Ryeposten nr 3 1984.

Ryelaget "tråkket effektivt som lokomotiv mellom matstasjonene og hadde på det meste et par hundre svensker, en enkelt danske samt en stakkars enslig BOC-rytter på slep. Det er et koselig mosjonsritt og fin-fin gjennomkjøring før Styrkeprøven. Det er en avslappet fin stemning. Første gang var jeg skeptisk til et så langt ritt tett opp til turen fra Trondheim til Oslo, men på grunn av måten Ryepuljen sykler på vil jeg anbefale turen for alle i Rye", sa en av syklistene den gangen.

Men, "Ryepostens medisinske utsendte medarbeider (Mikkel Kardel) fortalte at han var sjokkert over at det var så mye uvitenhet blant deltakerne m.h.t. påkledning. De merkeligste former for lange underbukser m.m. hindret det semskede skinn i sykkelbuksen i å gjøre sin virkning. Resultat : Gnagsår i alle former på de mest raffinerte steder kunne studeres i tusentall i dusjen etter rittet! Han var ikke i tvil om at et meget stort antall overvektige og utrenede ville få belastningsskader etter rittet."

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen